Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 3 juni 2019

Weekboek burgemeester, 3 juni 2019

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Jubileumcongres Cittaslow eind juni

Maandag was ik in Italië voor de voorbereiding van het jaarcongres van Cittaslow International. Deze editie in Orvieto is heel bijzonder. Immers, de beweging startte in 1999 en voert dit jaar dus een jubileum. Met diverse onderdelen, workshops, debat en jaarvergadering tijdens het weekend van Corpus Domini. Voor enkele onderdelen ben ik aan de beurt. Ik leid een gedeelte van de jaarvergadering en de interactieve delen van het congres. Ook mag ik tijdens het bijzondere samenzijn in de Domkerk van Orvieto een orgelconcert verzorgen. Met de organist van de kerk verkende ik het orgel. Het wordt een uitdaging, maar ook zeker leuk en indrukwekkend. Het orgelconcert is daarnaast toegankelijk in het Corpus Domini-programma van het weekend van de kerk.

Raadsvergadering in 38 minuten

Dinsdagavond was de raadsvergadering. In 38 minuten was de vergadering gedaan. Dus vroeg klaar om ook nog andere stukken af te handelen.

Regionale zaken

De woensdag is altijd een dag met Haaglanden-zaken. Dit keer ook weer in Voorburg voor het periodiek overleg van het veiligheidshuis. We zijn weer bijgepraat over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wetgeving bij verplichte opname. Denk aan de vernieuwing van het beleid bij crisisopname. Als burgemeester hebben we een piketfunctie 24/7 waarin we beslissen om iemand die dreigt een gevaar te worden voor de samenleving gedwongen te laten opnemen. En op die manier de zorg te laten geven die nodig is. Aansluitend was de vergadering van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio. Dit keer met wat presentaties over de personele en organisatiekant van ons regionaal veiligheidsbedrijf. Op kantoor stond een vooroverleg voor de vergadering van de Landschapstafel op 7 juni in de agenda en een kort overleg met de gemeentesecretaris en de griffier. ‘s Avonds was ik 'buitengaats' voor het halfjaarlijks overleg van de buurtpreventie Maasland. Even bijpraten en de update door de voorzitter en de secretaris.

Ook nog wat doen op Hemelvaartsdag

Op donderdag was in Maasland het traditionele Boelhuis. Daar ga ik gewoonlijk ook heen. Vorig jaar viste ik naast het net, want ik wilde graag een melkbus. Dit jaar lukt het me wel om 'm om de kop te tikken. Tussendoor ging ik naar een 50-jarig huwelijksfeest, dus ambtsketen om en bloemen mee om te feliciteren. Vrijdag had ik een vrije dag. Die bracht ik door in een soort van mantelzorg. Al eerder schreef ik erover: met mijn vader gaat het niet goed en het levenseinde zal snel komen. Dat vraagt zorg van de kinderen voor ouders. Dat kennen velen, nu maak ik het zelf ook mee. Waardevol, emotioneel, intensief.

Natuur en landschap beleven

Op zaterdag 2 juni liep ik mee met een wandeltocht in Vlaardingen: de Haring- en Bierwandeltocht. 25 kilometer, een aardige afstand, waarbij we ook een randje Midden-Delfland aantikten. Het was een experiment om dit te doen. Mijn rugproblemen vragen om zoveel mogelijk in beweging te blijven. Het is er niet slechter van geworden en dat is winst. En daarnaast natuurlijk lekker je hoofd leegmaken en genieten van de omgeving. Super. Op zondag deed ik een vrijwilligersklusje in de Woudse Kerk. De organist was met vakantie dus leidde ik de kerkdienst. ‘s Middags met de boot nog een rondje Maassluis, Vlaardingen Schipluiden. Ook langs het nieuwe monument dat zondag onder andere door onze Midden-Delflandse wethouder Cultuur werd onthuld. De schilder Jongkind is daarmee voor de eeuwigheid in brons neergestreken in Midden-Delfland. Hij schilderde veel op deze plek bij de Schouw.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl

 

       

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens