Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 30 september 2019

Weekboek burgemeester, 30 september 2019

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Oude gemeentehuis Maasland kan verkocht worden

Dinsdag was de eerste raadsvergadering na het zomerreces. Het weer was ook al geen echt zomer meer, dus lekker aan de slag. Een korte vergadering, maar dat is ook niet zo erg. Wel een belangrijk besluit genomen over onze voormalige vergaderlocatie in Maasland. Het oude gemeentehuis kan nu worden verkocht en ontwikkeld tot een mooie aanvulling van ons dorp Maasland.

Bezoek Jeugdgezondheidszorg, regio Zuid-Holland West

We kregen de directie en het afdelingsmanagement van JGZ Zuid-Holland West op visite in ons gemeentehuis. De reden was de Cittaslow-filosofie waarmee ook ons management werkt. We deelden onze SLOW Managementprincipes met elkaar (zoals de werkvloer meer verantwoordelijk maken en buiten vastgestelde paden bewegen) en daarmee werd het een inspirerend bezoek voor zowel ons management als dat van JGZ. Ik was erbij om vanuit de ontwikkeling van onze gemeente als Cittaslow partner het een en ander te vertellen. Alles begint bij waar je in de kern van bent en voor staat. Jezelf dat elke dag realiseren en je ervoor inzetten jezelf steeds weer een stukje te verbeteren, dat maakt je Cittaslow proof.

Europese groepering voor territoriale samenwerking van start

Donderdagmiddag vertrok ik voor een bijeenkomst van het EGTC Platform. De bijeenkomst was dit jaar op het Spaanse eiland Mallorca. Niet dat ik heel veel van het eiland heb gezien, overigens. Het congres vond plaats in een congresgebouw voor de vertegenwoordigers van 75 Europese Groeperingen voor Territoriale Samenwerking (EGTS). In 2010 besloten we met Cittaslow International om een structuur op te richten die het mogelijk maakt gebruik te maken van Europese financiering. Een structuur ook, waarmee we beter over de grenzen heen samen kunnen werken, onderzoek kunnen doen en programma’s kunnen uitvoeren. Het kostte aardig wat tijd om tot de formele start te komen. Na de laatste toestemming van de Italiaanse regering werd de aanvraag gepubliceerd en EGTS een feit. Als vicevoorzitter en trekker van EGTS had ik de taak om Cittaslow International voor te stellen tijdens de jaarbijeenkomst. Ik haalde daarnaast veel informatie op, sprak collega’s en wisselde ervaringen uit. Best weer een intensief gebeuren. Nu hard aan de slag om een onderzoeksprogramma te schrijven, inclusief de projecten waarbij we met diverse Europese Cittaslows gaan samenwerken. Het mooie van deze samenwerkingsstructuur is dat het een echt zelfstandige Europese entiteit is. Dus niet ván Nederland of ván Italië. Meer informatie over de samenwerking volgt binnenkort op de website van Cittaslow. Vrijdagavond laat keerde ik terug naar Nederland om me te storten op mijn weekendactiviteiten.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens