Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 4 februari 2019

Weekboek burgemeester, 4 februari 2019

RSS

Lekker vergaderen hier en daar

Maandagmorgen heb ik de collegestukken doorgenomen, ook overleg gevoerd. Ook stond er overleg met de secretaris en de griffier. Op de weg naar huis had ik nog een bezoek aan een inwoner in de polder. Dinsdag was de collegedag. Op woensdag was ik in Voorburg. Daar hadden we de vergadering van de veiligheidsregio Haaglanden en de burgemeesterskring. Ik had voor de collega’s ook de buurtveiligbus meegebracht. Om een kijkje te nemen in dit unieke veiligheidsexperiment. De collega’s waren zeer enthousiast over het resultaat. In de middag had ik op het gemeentehuis nog overleg met de commissievoorzitters over agenda technische zaken en processen. We moeten er immers samen voor zorgen dat de gemeenteraad en de commissies goed kunnen blijven vergaderen. En goede vergaderingen zorgen voor goede besluitvorming.

Naturalisatiebijeenkomst en 50-jarig bruidspaar

Donderdagmorgen had ik een naturalisatiebijeenkomst. Dan wordt de Verklaring van Verbondenheid met het Koninkrijk der Nederlanden uitgesproken. De nieuwe Nederlanders leggen dan de eed af of doen de belofte. En aansluitend op het feestelijke moment van het in ontvangst nemen van het Koninklijk besluit nog even samen op de foto. Later in de middag was ik op pad naar een gouden bruidspaar in Maasland.


Op de foto na de naturalisatiebijeenkomst.


Een 50-jarig jubileum!

Voorbereiding symposium Kracht van Waterrecreatie in de Provincie Zuid-Holland

Tussen de middag was ik samen met de directeur van de vereniging Regio Water op bezoek bij de commissaris van de koning in Den Haag. We hebben de contouren besproken van het symposium dat de provincie Zuid-Holland samen met de vereniging organiseert in april. Over de kracht van water als het gaat om economische ontwikkeling van de provincie in het licht van toerisme en vrije tijdsbesteding.


Het Provinciehuis.

Langste tafel en Gedachtenloop in Maasland

Vrijdagavond ben ik aangeschoven aan de langste tafel in de Oude Kerk. Lekker gezellig met elkaar eten. Zo’n honderd dorpsgenoten genoten van de maaltijd bereid door dorpsgenoten. Zo leuk. Daarna was de Gedachtenloop. De derde editie alweer, met een toch door het dorp langs papieren zakjes met een kaarsje erin. Allemaal gedachten stonden erop geschreven. Het was een mooie tocht in verbondenheid.


De derde editie van de Gedachtenloop.

Festival Over de Dijk in Den Hoorn

Zaterdagmiddag was om 16.00 uur de opening van het festival “Over de Dijk”. Samen met collega Van Bijsterveld, burgemeester van Delft mochten we enkele woorden spreken (met ambtsketen) en de opening verzorgen door het open doen van de slagboom. Aansluitend had ik ook een muzikaal optreden, samen met Els en Annemiek. De boerin, tuinder en burgemeester. Over het Den Hoorn van vroeger zoals Els en Annemiek dit beleefd hebben, afgewisseld met liedjes uit voorbije jaren, over vroeger, maar ook met een lied op de wijs van Coldplay's Viva la Vida. Super leuk, dit festival met honderd mogelijkheden om te genieten van cultuur, muziek, verhalen en andere creativiteit. Het was nog even spannend of ik op tijd kon zijn voor mijn optreden. Ik kreeg op de Gaagweg panne met de auto, met dringend advies in het dashboard snel de garage op te zoeken. Geen stuurbekrachtiging, geen accu opladen, geen koeling: de multiriem was gebroken. Maar het treft dat ik bij garagebedrijf Van der Windt op de route naar Den Hoorn direct terecht kon. Met tien minuten een andere auto mee, volgeladen met mijn muziekspullen en door naar de Dijkshoornseweg. Topservice! En toen kon het festival gelukkig gewoon op tijd beginnen.


Optreden bij het winterfestival.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens