Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 6 juni 2016

Weekboek burgemeester, 6 juni 2016

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2016.

Water- en brandweeroefening in de stromende regen

Maandag start in de regel met veel interne overleggen en een vast uurtje politiezaken. Soms is er ook later in de week nog wel eens een kwestie die overleg met de politie of justitie vraagt, maar dat gaat dan gewoon telefonisch. De maandag werd ook gevuld met een interview over een mooi vaarevenement dat op 18 en 19 juni in onze gemeente plaatsvindt. ‘Met de kerk over bakboord’, dat in dit geval zoveel betekent dat de Oude Kerk in Maasland altijd ter linkerzijde van het schip gehouden wordt. Na het interview over water kon ik gelijk door naar de brandweer oefenavond van Schipluiden. De blusploeg had een mooie oefening neergezet. En met een realistisch scenario moesten er ook slachtoffers uit het water gehaald worden. In de stromende regen bovendien. Ook mijn burgemeestersjas voor incidenten kwam uitstekend van pas.

   
Brandweeroefening.

Na een dag vergaderen een informeel diner

Dinsdag een volle vergaderdag en bezoekers op het burgemeestersspreekuur deze week, maar ook een informeel diner met de directie en leden van de raad van commissarissen van Westland Infra. Leuk en nuttig om zo nu en dan in wat informeler setting met elkaar van gedachten te wisselen. De formele vergaderingen lenen zich daar niet altijd voor.

Huisgenotenprobleem besproken

Voor woensdag had ik een bijzonder gesprek. Ik sprak de huisgenoten van Bram, de student die in het nieuws kwam met zijn verhaal over het leven in een studentenhuis in Schipluiden. Zoals ik al via Twitter liet weten, het verhaal blijkt inderdaad twee kanten te hebben. Van bewust pesten is geen sprake geweest en ook is er geen aversie tegen homo’s. Er zijn wel vaker studenten met een andere geaardheid in het studentenhuis geweest en dat vormde geen enkel probleem. De relatie met een fors oudere man vonden de jongens bijzonder en dat hadden ze met elkaar besproken. Dat gesprek zorgde er voor dat er spanningen kwamen, ieder zijn weg ging en Bram uiteindelijk besloot om te verhuizen. Meer ga ik er ook niet meer over zeggen, voor Schipluiden Bram en de huisgenoten lijkt me rust nu veruit het verstandigst.

Personeelsuitje in Alkmaar

Donderdag was het jaarlijkse uitje van de personeelsvereniging van de gemeente. Voor mij een uitgelezen kans om ons personeel weer eens informeel te spreken. En enkele leuke activiteiten als een bezoek aan Alkmaar en de duinen van Schoorl mee te maken.

Cittaslow dag 2016 Westerwolde

Vrijdagmorgen vertrok de bus al vroeg naar Westerwolde. Om 07.00 uur startte de reis met een streekontbijt. Na ontvangst van de nodige informatie over Cittaslow mochten we omstreeks 10.30 uur de dag in Westerwolde meemaken. De gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde hadden goed hun best gedaan om een stevig inhoudelijk programma neer te zetten voor de 190 bezoekers. En dat is gelukt, want ’s avonds keerde iedereen huiswaarts met nieuwe ideeën en inspiratie. In 2016 telt Cittaslow Nederland tien gemeenten en dat is een mooi resultaat.

 
Een inspirerende Cittaslow dag in Westerwolde.

Volop vaarweer

Zondagmiddag was het een prima middag om een rondje Delft te varen. Fijn dat de Buitenwatersloot weer bevaarbaar is, nu kunnen we weer via Den Hoorn, Delft, Sion via de Zweth en Zijde naar Schipluiden. Een leuk alternatief voor de Foppenplas.

  
Een heerlijk rondje gevaren.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens