Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 6 mei 2019

Weekboek burgemeester, 6 mei 2019

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Maandag, dinsdag en woensdag waren rustige dagen. Hierdoor heb ik de tijd benut om diverse zaken intern voor te bereiden, denk aan het maken van toespraken, voorbereiden van interviews voor de krant en sociale media. Op woensdag had ik nog een 50-jarig bruidspaar in Den Hoorn in de agenda staan. Men woonde nog niet zo lang in Den Hoorn, maar ze hebben het erg naar hun zin. Donderdag was ik een dagje bij mijn vader, het gaat niet goed met zijn gezondheid. De huisarts neemt de zorg van de specialisten over nu de perspectieven uiterst somber zijn geworden. Vrijdag de laatste hand aan mijn toespraak gelegd en uit de printer laten rollen, met lettergrootte 18 en regelafstand 1,5. Zo kan ik het goed van een afstandje zien.


Op bezoek bij het 50-jarige bruidspaar.

Winnaressen van de foto met de burgemeester

Op zaterdagmorgen was ik samen met Bonny Haanappel, namens het oranje comité Den Hoorn op pad naar de winnares van de fotowedstrijd op koningsdag Den Hoorn. De prijs was het beste plekje op de vrijmarkt volgend jaar en een door de burgemeester beloofde taart. Niet door mij gebakken hoor, maar zelf besteld bij de lokale bakkerij. Met de winnende foto erop. Om 11.00 uur was ik in de Oude Kerk van Maasland, waar ik regelmatig een uurtje het orgel bespeel tijdens de opening van de kerk voor bezoekers. Ik speel dan ook alvast stukken van het concert dat ik op 21 juni geef in Orvieto in Italië, in de grote Domkerk daar, tijdens het weekend van Corpus Domini en ons internationale Cittaslow jaarcongres.


De fototaart.


Aankondiging van het concert op 21 juni.

Herdenken op 4 mei

Op 4 mei waren er diverse herdenkingen in Midden-Delfland. Begin van de middag in Schipluiden op de begraafplaats bij het graf van de omgekomen vliegeniers. Daar herdenken we samen met de kinderen van de basisscholen uit Schipluiden. Eind van de middag was ik in Den Hoorn voor de herdenking van verzetsstrijder Theo van der Stap. Een herdenking bij de brug die onlangs zijn naam gekregen heeft. Er was ook een aantal familieleden van hun oom Theo. ‘s Avonds was ik in Maasland bij de herdenking bij het oorlogsmonument aan de Hofsingel. Ik heb daar de toespraak gehouden en de krans gelegd namens onze gemeente. Ook hebben twee leerlingen van de basisschool de Schutse een mooi gedicht voorgedragen. De harmonie verzorgde de mooie muziek bij de herdenking, die gelukkig zonder regenbui heeft kunnen plaatsvinden. Erg fijn dat er ook dit jaar weer veel inwoners op af zijn gekomen. Tegen middernacht ook weer mijn rondje gedaan als buurtprevent in Maasland. Geen echte bijzonderheden daarover te melden.


Herdenking in Maasland.

Vieren op 5 mei

Zondag 5 mei, de dag van samen de vrijheid vieren. Maar na het uithangen van de vlag eerst om 12.00 uur op naar de polder, naar hoeve Adrianus aan de Woudweg. De plek die de 10-jarige schaapskudde herbergt, waar de 20-jarige Vockestaert hun activiteiten ontplooit. Daar was ook de officiële opening van een mooi museum over het leven in de oorlog in Schipluiden. Een mooie dag om bij de opening aanwezig te mogen zijn en een woordje te mogen spreken.

Borreltje op de bevrijding

In de middag waren we in Den Hoorn en Schipluiden om samen met onze ouderen de bevrijdingsdag te vieren. Een mooie traditie weer en we zingen ook altijd ons volkslied. De voorzitter van het comité zet om de rollen wat te verdelen in met zang en ik begeleid dan op de piano.


Een borrel om de vrijheid te vieren.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens