Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 7 oktober 2019

Weekboek burgemeester, 7 oktober 2019

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Buurgemeente Den Haag in zwaar weer

Ik schrijf dit weekboek op het moment dat mijn collegaburgemeester van Den Haag bekend maakt dat ze ermee stopt. Een beslissing die een burgemeester zwaar valt. Een beslissing die je moet respecteren. Ik wens haar zeer veel kracht toe. Ook de gemeenteraad van Den Haag kan veel kracht en wijsheid gebruiken om de situatie de baas te blijven. Dat is voor onze regio ook belangrijk, want bestuurlijke impasses raken de buurgemeenten zeer. Er liggen diverse onderwerpen waar echt stappen gezet moeten worden. Denk aan de stikstofproblematiek. Of denk aan de kostenbeheersing in het sociale domein. En zo zijn er nog veel meer terreinen waarop we in de regio met elkaar samenwerken.

Furieade Maassluis

Vrijdagavond was ik te gast in Maassluis. Even daarvoor feliciteerde ik nog de initiatiefnemers van Puur en (H)eerlijk met hun 5-jarig bestaan. Zij brengen in onze gemeente dagelijks bijna 200 maaltijden rond bij onze ouderen. Een hele klus. Daarna ging ik direct door naar de volgende afspraak. Dit keer om mee te varen met stoomschip De Furie. Buurgemeente Maassluis vierde dit jaar de 40e editie van de Furieade. Een prachtig evenement waar veel bezoekers, ook uit Midden-Delfland, op af komen.

Lintje knippen bij de kapper

Zaterdagmiddag was ik een momentje voor een openingsdrankje bij kapsalon Haarscherp. Ik was gevraagd om een rol te spelen bij de heropening na een intensieve verbouwing. Dit verzoek kwam van de kapster die in 2004 de net aangetreden burgemeester aanbood om zijn haar te doen. Dat doet ze nu al 15 jaar met veel plezier en tot mijn genoegen. Eerder deze week mocht ik het 'lintje' doorknippen dat toegang gaf tot de geheel vernieuwde kapsalon. Eindelijk mocht ik zelf een schaar vasthouden bij de kapper.

Bezoeken in de samenleving

Vrijdag was een dag waarop ik twee jubilerende echtparen bezocht. Een gouden bruidspaar in Maasland en een diamanten paar in Den Hoorn. Donderdag stond een bezoek aan Au Boulot in Schipluiden op het programma. Op deze plek langs de Vlaardingsevaart worden jongeren opgevangen. Zij krijgen intensieve begeleiding om hun plekje te vinden in de maatschappij. Jongeren wonen hier onder begeleiding en leren in hun eigen tempo hun dingen te doen. Mooi om te zien hoe de initiatiefnemers vol passie dit werk doen.

Bestuurlijke overleggen

Deze week kwam de gemeentelijke regiegroep Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) bijeen ter voorbereiding van de bestuursvergaderingen van MRDH. Samen met enkele raadsleden, wethouder en ambtenaren nemen we de agenda‚Äôs door en bespraken we welke inzet er voor Midden-Delfland gekozen wordt. Altijd goed om de strategie door te nemen. Op woensdag was ik in Zoetermeer voor de vergadering van het Dagelijks Bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH). Normaal is deze bijeenkomst in Den Haag, maar de burgemeester was verhinderd. We weken uit naar de gemeente waar de vicevoorzitter van VRH burgemeester is.

Dag van de ouderen & Dag van het boerenprotest

Dinsdag was de dag van de ouderen. In Maasland mocht ik deze dag officieel openen. De collegevergadering begon daardoor wel iets later.

Het was ook de dag dat onze boeren volop meededen met de demonstratie op het Malieveld. Zij verdienen onze steun. Onze boeren zorgen ervoor dat we volop kunnen genieten van het prachtige landschap van Midden-Delfland, voor mens en dier een superplek. Een landschap waar onze boeren keihard werken en met hun kringlooplandbouw een voorbeeld zijn voor velen. Een landschap waar ons voedsel vandaan komt, waar de koeien lekker buiten grazen. Een landschap die de groene longen zijn van de steden om ons heen. Daar zijn we trots op. Dank aan iedereen die hier de schouders onder zet. Dank aan onze boeren. Ga zo door!

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens