Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 8 april 2019

Weekboek burgemeester, 8 april 2019

RSS

Veel werk aan de winkel voor watersymposium Kracht van Water

Op vrijdag stond het symposium de Kracht van Water in de agenda. Deze conferentie werd georganiseerd door de Vereniging Regio Water en in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland. Het was ook alle hens aan dek, als voorzitter van de vereniging. Het aantal aanmeldingen liep deze week nog steeds op, dus er waren nog enkele schepen extra nodig. Dat was wel even wat regelwerk in ons netwerk, maar toch prima gelukt. Veel zaken kon ik fijn op maandag regelen, maar mijn dagvoorzitterschap vroeg ook op de laatste dat nog wat knip- en plakwerk op de van tv bekende kaartjes.


De Kracht van Water.

Dinsdag vergadert het college, hetgeen wel bekend is. Een vast moment in de week. Iedere gemeente in Nederland heeft op dinsdag de vergadering van burgemeester en wethouders. Wat we dit keer wel als extra hadden, was de media lunch. Tijdens dit overleg, waar natuurlijk alleen streekproducten geserveerd worden, geven we toelichting op ontwikkelingen in de gemeente en beantwoorden we vragen van de journalisten. Zo is iedereen goed op de hoogte wat er speelt in de gemeente en waar de politieke aandachtspunten liggen.

Visitatiecommissie op bezoek bij Veiligheidsregio

Woensdagmiddag was ik in Den Haag op de Dedemsvaartweg. Daar is de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) gevestigd. Onze veiligheidsregio was aan de beurt voor een visitatie. Dat houdt in dat een groep specialisten ons veiligheidsbedrijf doorlicht op kwaliteit. Samen met de vice-voorzitter van de VRH, de burgemeester van Zoetermeer, waren wij de bestuurlijke gesprekspartner van de commissie.


De Veiligheidsregio Haaglanden.

Voorbereidingen op Koningsdag

‘s Avonds was ik op bezoek bij de oranjevereniging Maasland. Daar was de ledenvergadering. De huishoudelijke zaken waren snel behandeld, daarna konden we door met de traditionele bingo. En het eerste rondje draaien is voor de burgemeester, dus dat heb ik dan ook wel redelijk professioneel kunnen doen. Met ondersteuning van het bestuur van de Oranjevereniging. Dit bestuur heeft er ook al voor gezorgd dat er op koningsdag weer een mooi programma staat. Topclub, zo’n Oranjevereniging.


Een rondje Bingo!

Conferentie Als de Randstad Overstroomt

Donderdagmorgen vroeg uit de veren. De conferentie “als de Randstad overstroomt” werd gehouden in IJmuiden. Deze conferentie werd bijgewoond door de minister van Infrastructuur en Waterstaat. De conferentie was georganiseerd door de stuurgroep crisisbeheersing overstroming Randstad, de voormalige stuurgroep Dijkring 14,15 en 44. Daar maak ik al vele jaren deel van uit. Samen met drie provincies, vijf veiligheidsregio’s en zeven waterschappen zorgen we er voor dat bij een grote overstroming (voordat en tijdens) de bestuurlijke coördinatie goed werkt. Natuurlijk valt er in zo’n situatie veel te improviseren, maar bestuurders moeten goed weten hoe de coördinatie werkt, wie de beslissingen neemt en nog meer. Daar is een aanpak voor en die zal ook regelmatig geoefend moeten worden. Die oproep was er dan ook op de conferentie.


De minister aan het woord.

Voorbereiding van strategische thema’s bij regionale samenwerking

‘s Middags kwam onze bestuurlijke regiegroep voor de samenwerking in de Metropoolregio bijeen. Met de Midden-Delflandse vertegenwoordiging bespreken we de agenda’s en thema’s die voor onze gemeente strategisch van belang zijn. Met ambtelijke adviseurs, raadsleden en bestuurders trekken we samen op.

Vrijdag was het dan vol aan de bak voor het symposium “de kracht van water”. Deze conferentie had tot doel om met alle aanwezigen een ambitie te formuleren voor onze provincie. Zoals onze commissaris van de Koning verwoordt: Zuid-Holland; dé waterprovincie van Nederland. En wat gaan we dan doen om dit te bereiken? Daar ging het symposium over. Met 150 enthousiaste aanwezigen uit de wereld van watersport, gebiedsontwikkeling, vrijwilligers, bestuurders gingen we aan boord van 6 schepen. Ook de commissaris van de Koning Jaap Smit nam op een moment zelf het roer over van een van de schepen in de vloot. Voor een nautische ervaring vanuit de haven van Maassluis. Met een drietal vragen als aanzet voor het gesprek en verdere verdieping in het deel op de wal in de bedrijfshal van de Scheepswerf De Haas. Het was een groot succes, waar waterrecreatie goed op de kaart is gezet en het geheel ook een mooie promotie werd van nautisch Maassluis.


De commissaris van de Koning aan het roer.

Kom in de Kas in Midden-Delfland

Zaterdag en zondag was in Maasland het evenement Kom in de Kas. Op zaterdagmorgen waren we (raad en college) uitgenodigd door de Westlandse tuinbouw Jongeren. Dit keer dus in Midden-Delfland, maar ook het college en raad van Westland was present. Leuk en nuttig om zo op zaterdagmorgen met elkaar de toekomst van de tuinbouw mee te maken. Zoveel innovatief talent, zoveel aandacht voor duurzaamheid. We konden er van proeven tijdens de rondleiding. Twee bedrijven heb ik op zaterdag bezocht, de anderen op zondag. Complimenten voor de organisatie. Ruim 30.000 bezoekers wisten het tuinbouwgebied in onze gemeente te vinden. En daarmee staat ook Midden-Delfland met deze innovatieve sector op de kaart. Ik ben als burgemeester ook trots op deze bedrijven in de greenport.


Een geslaagd evenement!

Masalant concert in de Oude Kerk

Zaterdagavond was ik te gast bij het concert van Masalant. De Harmonie vereniging zette weer een mooi concert neer. We zijn al weer gewend aan de nieuwe plek, de Oude Kerk in Maasland. Altijd weer leuk om ook te zien dat de muzikanten van jong en oud zoveel plezier beleven aan een concert. De blokfluitgroep, de jongerengroep en de grote Harmonie. Erg leuk weer, bedankt.


Masalant concert.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens