Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 8 juli 2019

Weekboek burgemeester, 8 juli 2019

RSS

15 jaar burgemeester in Midden-Delfland

Maandag 1 juli was het precies 15 jaar geleden dat ik burgemeester werd van Midden-Delfland. Diverse media wilden even een momentje contact. Zo ook een telefonisch interview met de WOS. Een mooie gelegenheid om ook de opdracht van Midden-Delfland van toen, nu en in de nabije toekomst toe te lichten. Ook veel reacties van inwoners gekregen, waarmee ik natuurlijk erg blij ben.

College, bruidspaar en diploma

Op dinsdag was het weer collegedag. In de middag mocht ik op bezoek bij een 50-jarig bruidspaar in Schipluiden. Leuk, want het gemeentehuis is zowat de buurman. ‘s Avonds was ik bij de diploma-uitreiking van mijn oudste dochter Anniek in de Koningshof in Maassluis. Een mooi resultaat, cum laude ook nog eens. Dat heeft vader haar niet voorgedaan. Hartstikke trots op haar natuurlijk. Ze gaat na de vakantie Bestuurskunde aan de universiteit studeren. Dat heb ik, mocht iemand dat willen weten, niet gestudeerd. Mijn studie was Bank- en Verzekeringen als afstudeerrichting van de Economisch-Juridische richting aan de HES Rotterdam.

Bestuurlijke zaken

Donderdagmorgen stond de introductiedag voor nieuwe medewerkers van het gemeentehuis op de agenda. Naast een toelichting op en een gesprek over de inhoudelijke opdracht van Midden-Delfland volgde ook het gedeelte over integriteit in overheidsbetrekking. Aansluitend legden de 20 medewerkers de eed of belofte af. Op donderdagmiddag had ik op de boot een interview met het Algemeen Dagblad op weg naar mijn favoriete Midden-Delfland stekkie bij de Foppenplas.

Link naar artikel

Regionale zaken

Vrijdagmorgen vergaderde ik met het dagelijks bestuur van de Vereniging Regio Water. Daarna ging ik naar Pijnacker-Nootdorp voor een meeting van het bestuur van de stichting Landschapsfonds Hof van Delfland. Dit fonds is bedoeld om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen om het landschap te verbeteren.

Weekendzaken

Zaterdag vermaakte ik me, naast de gebruikelijke weekenddíngetjes, met mijn wekelijkse muziekuurtje in de Oude Kerk. Dit keer stond orgel met synthesizers en piano op het programma. Met drie muzikanten musiceren, improviseren en plezier maken. Super! Zondagmorgen was ik weer in de kerk voor de dienst waarin afscheid werd genomen van Lize Boudesteijn. Zij was ruim 27 jaar kosteres.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens