Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 9 oktober 2017

Weekboek burgemeester, 9 oktober 2017

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2017.

25 jaar fotoclub Maasland

Het weekend begon met de opening van de expositie “Maasland tot het einde van de wereld” in Tavenu. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Fotoclub Maasland mocht ik de toespraak houden en de opening doen.

Tuin van de randstad

Zaterdagmorgen had ik de opening van de Tuin van de Randstad in Den Hoorn. Voor de elfde keer is deze streekmarkt toch niet meer weg te denken in het Midden-Delflandse aanbod van streeklekkernijen.

Start brandpreventieweken

Aansluitend heb ik het startsein van de brandpreventieweken in Haaglanden gegeven door het deksel op de vlammenpan te doen. Daarna nog een bruidspaar gefeliciteerd in Maasland. In de middag ook even naar het Westlandse Muziekfestival voor het optreden van Maaslandse Harmonie en Euterpe. Die bleken die middag in de prijzen gevallen te zijn.


Het Westlandse Muziekfestival.

Cittaslow belevingsdag personeel

De week begon op maandag met de Cittaslow belevingsdag van ons personeel. Op deze jaarlijkse dag dompelen we ons met personeel onder in onze visie en missie. We inspireren elkaar op inhoud in excursies en laten ons door specialisten bijpraten over nieuwe inzichten die te maken hebben met koers houden in ons kwaliteitsstreven.

Zeer grote brand in de polder

Naast de gebruikelijke maandagmiddag afstemmingsoverleggen volgde de dinsdag. Maar op maandagavond ging de telefoon vanwege een zeer grote brand in de polder. Burgemeestersjas aan en op pad. Met man en macht is de brand bestreden. Gelukkig konden de koeien dinsdagmorgen weer worden gemolken. Het brandende hooi werd tegelijkertijd nog geblust. Ik heb die nacht de eigenaar nog gesproken en hem veel sterkte gewenst bij de afwikkeling van de brand. Ik heb die nacht ook korte lijnen gehad met de commandant van dienst die ervoor zorgde dat de bedrijfsvoering zo snel mogelijk weer opgestart kon worden. En complimenten voor de hulpverlening, want het is gelukt.


Brand in de polder.

Voortgang collegewerkprogramma

Op de dinsdag was de collegevergadering en het maandelijkse samenzijn met de media. Iedere maand bespreken we nu ook de voortgang van een thema uit het collegewerkprogramma. Wel mooi om te zien dat er in de tussentijd veel in uitvoering is. Dit keer was het thema duurzaam Midden-Delfland.

Kennismaken met de componist van Cittaslow Hymn

Op woensdag ben ik in Westerwolde geweest. Samen met collega Kompier van Vlagtwedde bezocht ik Jacob de Haan. Hij componeert een muziekstuk voor Cittaslow international. Van dit stuk hebben we een kort proefje gehoord. Geweldig, en dan te weten dat de wereldpremiere pas in juni 2018 is. Tijdens de internationale jaarvergadering van Cittaslow international, dit keer in Mirande.


Jacob de Haan.

Regionaal politie overleg en lokaal ondernemersnetwerk

Donderdag was de districtsvergadering van onze politie eenheid. Met de nieuwe waarnemend burgemeester van Westland en de collega’s van Delft en Rijswijk bespraken we de districtelijke cijfers en ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. Eind van de middag was ik bij het bedrijf Welvreugd Maasland voor het VMO bedrijfsbezoek. Leuk om weer diverse ondernemers te spreken.

Landelijk Veiligheidsberaad

Op vrijdagmorgen was ik in Veenendaal voor het veiligheidsberaad. Het overleg van de 25 veiligheidsregio’s. Ik was daar aanwezig vanuit Haaglanden. Aan het begin van de vergadering hebben we een moment stilte in acht genomen vanwege het overlijden van de burgemeester van Amsterdam, één van de collega’s in ons overleg.

Vanuit Veenendaal ging ik vervolgens door naar het Rijnstateziekenhuis in Velp voor een second opinion voor mijn rug. Die is dus zorgelijk versleten. De specialistengroep gaat zich er nu over buigen of er nog wat aan te sleutelen valt.

Furieade Maassluis

Na het bezoek zou ik nog door gaan naar Maassluis voor de opening van de Furieade. Dat redde ik helaas met het verkeer niet, maar 's avonds ben ik wel nog even naar de lasershow geweest en heb ik een klein drankje gedaan ter afsluiting van de week langs de Vlieten, waar een hele vloot schepen lag. Mooi gezicht. Ik hou er wel van, dit martieme gebeuren.


Een weekend vol activiteiten.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens