Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 9 september 2019

Weekboek burgemeester, 9 september 2019

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Uw boeket staat klaar bij de groenteboer!

Gewoonlijk start ik de maandagmorgen met het leeswerk en de voorbereiding van de collegevergadering. Deze ochtend niet, want er stond een bezoekje aan een diamanten bruidspaar in Den Hoorn op de agenda. Ik haal altijd de bloemen bij de bloemist in het dorp waar het bruidspaar woont. Een mooie service van de bloemist: 'Het boeket staat voor u klaar bij de groenteboer'.

Varend Corso

Maandagmiddag had ik een delegatie van stichting Varend Corso op bezoek. De heren gaven nogmaals een toelichting op het plan om het corso te vernieuwen. Net als bij elk ander evenement zien we de vergunningaanvraag tegemoet. Dat er voor de organisatie forse uitdagingen liggen is zeker.

Begroting 2020 in de maak

Dinsdag en woensdag was het college druk met de begroting voor 2020. Dit is wederom een forse klus; we moeten nog wat eurootjes vinden voordat de begroting helemaal klaar is. Eind van de maand moet de begroting verstuurd zijn naar de gemeenteraad. Die debatteert er in november over.

WOS

Dinsdagavond was ik bij WOS in ‘s-Gravenzande om de nieuwe TV-studio te bewonderen. Ik was daarnaast getuige van de uitreiking van een mooie erkenning voor onze regionale zender: het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen. Zeer verdiend. Dit leidt zeker tot nóg meer mooie televisie en radio!

Slachtofferhulp ook in onze gemeente beschikbaar

Woensdagmiddag had ik een gesprek met de afdelingsdirectie van Slachtofferhulp Nederland. We staan er niet dagelijks bij stil, maar ook in onze gemeente is slachtofferhulp van grote betekenis. Als je gedupeerd wordt door inbraak of te maken krijgt met geweld of een andere misdaad dan staat de wereld op zijn kop. Het is fijn als er iemand is die je even aan de hand neemt voor een gesprek, een bezoek aan de rechtbank, het schrijven van een slachtofferverklaring of het verhalen van de geleden schade.

Mantelzorg tussendoor

‘s Middags had ik een gesprek bij de hospice waar mijn vader woont. We bespraken hoe mijn vader weer naar huis zou kunnen. Het actueel beeld van zijn terminale ziekte en de hulpvraag is vooralsnog te beperkt om langer te kunnen blijven. De zorg en de liefdevolle aandacht deden hem goed. Geen zorgen meer in de eindfase van je leven, dat is zo belangrijk. Er staan echter meer mensen in de wachtrij die zorg nodig hebben. Een moeilijk besluit, maar nu richten we ons erop om alles zo te organiseren dat hulp in mijn vaders eigen huis kan plaatsvinden. Op welke manier en hoe lang mijn vader zelfstandig wonen kan wonen, weet ik niet. Maar dat het voor diverse hoofdbrekens zorgt is een feit. Daarnaast kost het ook heel veel tijd om vader van 'van alles en nog wat' te voorzien. Dat heb je er als kinderen graag voor over.

101

Donderdagmorgen was ik op visite bij mevrouw Bijl. Ze werd 101 jaar. Een krasse dame, die zeer bij de tijd is. Van de Maaslandse bloemist bracht ik een mooie bos bloemen voor haar mee.

Regionaal inlichtingen- en expertisecentrum

In de middag sprak ik met de nieuwe directeur van het Regionaal Inlichtingen en Expertise Centrum (RIEC). Deze instelling biedt hulp aan gemeenten op het gebied van de aanpak van ondermijning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan criminaliteit in de vastgoedwereld, drugsgerelateerde zaken en belastingontduiking.

Cittaslow Nederland, bijeenkomst in Peel en Maas

Vrijdagmorgen zijn we vroeg uit de veren voor de jaarlijkse Cittaslowdag, dit keer verzorgd door Peel en Maas. Een mooie groep van ruim 100 gasten uit het Nederlandse netwerk werden meegenomen in de wereld van Cittaslow. Na het welkom door de burgemeester mocht ik als vicevoorzitter van Cittaslow International een korte toespraak houden. Belangrijke leerpunten in het programma zijn bijvoorbeeld dat de kracht van de samenleving goed benut kan worden als de gemeente de afdeling vastgoed/ontwikkeling goed koppelt aan de wereld van zorg. We zagen mooie voorbeelden daarvan. Denk aan de actieve inschakeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kijkt u op Facebook voor een verslag met beelden.

        

Scouting opent nieuw gebouw

Zaterdag was de opening van het vernieuwde scoutinggebouw in Maasland. Na jaren van vergaderen en hard werken mag het resultaat er zijn. Ik mocht als burgemeester een verrassende openingshandeling doen die ik nooit eerder zo heb uitgevoerd. Met het aansteken van een klein vuurtje brandde een touwtje door en viel er een bijl op een ander touwtje. Daardoor verschoot een stormram, kwam een ander houtwerk in beweging en werd uiteindelijk de vlag bij de entree gehesen. Geweldig! Ik wens de mooie club veel succes.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens