Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester,12 augustus 2019

Weekboek burgemeester,12 augustus 2019

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Deze weken is het wel lekker rustig op kantoor

Wat wel fijn is is een redelijk lege agenda, zodat er veel ruimte is voor verdieping van vraagstukken. Nog eens een en ander precies uitzoeken, stukken lezen en ideeën vormgeven. Ook is er tijd om met diverse collega’s wat bij te praten over regionale ontwikkelingen. Ook op het gebied van de landschapstafel Hof van Delfland bijvoorbeeld kon ik met de secretaris even goed bijpraten. Ook de aansluiting op het komende collegeprogramma van de provincie is een aandachtspunt. We hopen dus ook dat ons pleidooi om vanuit de provincie stevig te investeren in een groen en waterrijk Zuid-Holland bijval gaat krijgen. Want waar gewoond moet worden, is ook voldoende groen en water nodig: dat levert onze regio dus ook, en dat kan met een beetje geld veel opleveren voor een top vestigingsklimaat.


Rustig op kantoor

Varend Corso in onze regio

Vorige week vrijdagmiddag was de start van het Varend Corso. Onze gemeente had twee dorpen die meededen, de Maaslandse bloemenschuit Pinokkio en de Schipluidense boot Waterballet. Bij de Tuinderij in De Lier kwam al het moois voorbij. Op zondag was ik in Schipluiden, heel veel jaren op de Paardenbrug, maar sinds 3 jaar op de kade bij het gemeentehuis. Met een microfoon in de hand mocht ik ook dit jaar weer vertellen wat het publiek te zien kreeg. Zo leuk om te doen. Volgend jaar maar weer. Optima forma gastvrij Midden-Delfland. En natuurlijk ook nog even in dit weekboek de compliment aan de vrijwilligers die dit unieke evenement mogelijk maken. Echt onze regio, onze topproducten, dat moeten echt nog meer mensen hier komen bekijken. Echt een feessie!

Varend Corso

Piket rampenbestrijding en grote incidenten

In de vakantietijd nemen ook burgemeesters elkaar waar. Niet als burgemeester wisselen van gemeente hoor, maar als voorzitter van het regionaal beleidsteam (RBT). Deze functie hoort toe aan de voorzitter van de veiligheidsregio, veelal de burgemeester van de grootste gemeente in de regio. In ons geval dus Den Haag. Maar het kan gebeuren dat er meerdere burgemeesters niet in de gelegenheid zijn om bij een groot gemeente-overstijgend incident op te komen, in zo’n geval wordt er een beroep op je gedaan. Dit keer was ik aan de beurt voor het Piket, dus moest ik in de buurt blijven van onze regio Haaglanden. Daarom maar even een kijkje genomen op de Yp in Den Haag. Daar is de vergaderplek van het regionaal beleidsteam dat de strategische besluiten neemt. Ook het regionaal operationeel team, dat zoals de naam al doet vermoeden alle werkzaamheden in het veld coördineert van ambulancezorg tot brandbestrijding, van voorlichting tot evacuatie, heeft hier een vergaderruimte. Ook heb ik me even laten vertellen hoe het er in de 112-centrale aan toe gaat en kon ik live zien hoe een brandmelding zeer gedisciplineerd werd aangenomen en vakkundig werd uitgegeven aan de mensen op straat. Ik blijf dus even standby tot de volgende burgemeester weer piket heeft en zo helpen we elkaar in onze regio.


Piket

Muziek en tentoonstelling

Na mijn wekelijkse orgeluurtje in de Oude Kerk van Maasland, in de middag de Dorpskerk van Schipluiden even binnengewaaid. En genoten van tentoonstelling “stillevens uit Midden-Delfland”. Deze vertellen het verhaal van het rijke voedselaanbod voor de stad. En natuurlijk even op het orgel gespeeld.


Tentoonstelling stillevens van streekproducten

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens