Home > Cittaslow Jubileumweek

Cittaslow Jubileumweek

Midden-Delfland is tien jaar Cittaslow. Een goede reden voor een jubileumweek voor inwoners, partners en iedereen die Cittaslow een warm hart toedraagt. Van zaterdag 9 tot en met zondag 17 juni valt er van alles te beleven in Midden-Delfland. Het programma staat helemaal in het teken van ons bijzondere Midden-Delfland en het inspirerende gedachtengoed van Cittaslow. Hieronder ziet u het programma.

U kunt bijvoorbeeld een unieke vaartocht met trekschuit en paard maken en eerlijk voedsel proeven op de Slow Food markt. Vanaf het water of de kade bij korenmolen De Korpershoek is het vrijdagavond 15 juni genieten van de première van de Cittaslow hymne, een muziekstuk dat speciaal voor Cittaslow gecomponeerd is. Dit wordt gevolgd door een Molenconcert. Een mooi muzikaal voorproefje van de Midden-Delfland Dagen met het thema ‘Midden-Delfland, daar zit muziek in!’ Kinderen toveren tijdens Schippop recyclebare materialen om in kunstwerkjes. En een rondreizend theater vertelt 1.200 kinderen op kinderopvang, peuterspeelzalen en basisscholen op grappige wijze over Cittaslow.

Programma

Zaterdag 9 juni Kunst van recyclebare materialen
Kinderen maken met kunstenaar kunst van recyclebare materialen tijdens Schippop, www.schippop.nl.

Maandag 11 t/m donderdag 14 juni Cittaslow toneel
Cittaslow. Wat is dat nu eigenlijk? Een acteur legt het uit op zijn reis langs de kinderopvang, peuterspeelzalen en basisscholen.

Woensdag 13 juni, 10.30-11.45 uur – Cittaslow café
Inwoners van Midden-Delfland hebben oog voor elkaar en hun omgeving. Als vrijwilliger zetten zij zich graag in voor de samenleving. Aad van Meurs heeft een vrijwilligerscarrière opgebouwd van vijftig jaar. Dat levert veel mooie verhalen en anekdotes op.
Locatie: Bibliotheek Den Hoorn, Fluitekruid 62.

Donderdag 14 juni, 15.00-16.00 uur Lezing historische trekvaart
Historicus Jacques Moerman vertelt over de trekvaartroute Delft-Maassluis-Vlaardingen. De trekschuit wordt ook wel de Intercity van de Gouden Eeuw genoemd. In Midden-Delfland herinneren nog veel sporen aan het trekvaartverleden. Na de lezing is er een drankje.
Locatie: gemeentehuis, Anna van Raesfeltstraat 37, Schipluiden (inloop 14.30 uur). U kunt zich aanmelden via communicatie@middendelfland.nl.

Vrijdag 15 juni
Cittaslow raadsleden- en supportersdag
Cittaslow Belevingsdag voor alle raadsleden en gecertificeerde Cittaslow-supporters (ondernemers en organisaties).

19.00 uur – Première Cittaslow Hymne
Première van de Cittaslow hymne bij korenmolen De Korpershoek in Schipluiden. Internationaal componist Jacob de Haan dirigeert de uitvoering zelf.

20.30 – 21.30 uur – Molenconcert
Concert in de openlucht bij molen De Korpershoek. Luister mee vanaf de kade of in een bootje. Voor een streeksnack en sapje kunt u, tegen een vergoeding, terecht bij Net Even Anders. Of reserveer een plekje op de rondvaartboot (5 euro p.p., info@warboutrondvaarten.nl).

Vrijdag 15 en zaterdag 16 juni Slow Food Markt
Vrijdag 14.00 – 21.00 uur, zaterdag 11.00 – 17.00 uur
Ruim 20 kraampjes met goede en eerlijke hapjes en drankjes van Slow Food Nederland bij Levende Buitenplaats Hodenpijl.

Zaterdag 16 en zondag 17 juni Midden-Delfland Dagen
Varen met een trekschuit
Unieke tocht met trekschuit over de Vlaardingervaart. Het paard loopt langs de trekvaart op het jaagpad en trekt de boot. Voor meer info over opstapplaatsen, vaartijden en het maken van reserveringen: www.middendelflanddagen.nl.

Rondje Maasland, 11.00 – 17.00 uur
Alle bruggetjes in Maasland en de Gaag gaan open. Zo kunt u met uw sloep, kleine boot of kano een vaartoertocht maken via de route Kwakelweg, Oostgaag, Zuidgaag, Molenweg, monumentale dorpskern Maasland en weer terug. De kruiphoogte is 1.04 meter.
Tip: Jacques Moerman van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden heeft een beschrijving gemaakt van opvallende objecten in de route van Schipluiden naar Maasland en het rondje Maasland. Deze beschrijving kunt u onderstaand downloaden.

Er staat dit weekend nog veel meer op het programma! Kijkt u op www.middendelflanddagen.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens