Home > Feiten & Cijfers

Feiten & Cijfers

Groene gemeente in de Randstad

Midden-Delfland ligt in het spanningsgebied van meerdere stedelijke concentraties, te weten Rotterdam, Westland, Vlaardingen en Maassluis. De glastuinbouw uit het Westland ligt grotendeels ten westen van de gemeente.

De gemeente bestaat uit de dorpen Den Hoorn, Maasland en Schipluiden. Daarnaast bevinden zich in het open weidegebied ook de buurtschappen 't Woudt en de Zweth. In het open weidegebied rond de dorpskernen Schipluiden en Maasland zijn vooral (melk-)veehouderijen te vinden. Bij Den Hoorn bevinden zich diverse tuinbouwbedrijven. Rondom de Herenwerf bij Maasland bevindt zich een van de modernste glastuinbouwcomplexen van Europa. Het schilderachtige dorpje ‘t Woudt ligt weer midden in het weidegebied. De woongemeenschap de Zweth ligt in het open weidegebied en biedt recreatieve mogelijkheden voor inwoners uit steden, zoals Delft en Rotterdam.

Landschappelijk gezien is vooral het Midden-Delflandgebied van grote waarde. De smalle polderweggetjes met opgaande bermbegroeiing bieden prachtige vergezichten op het eeuwenoude weidelandschap. Natuurliefhebbers en recreanten vinden hier rust en ruimte. Doelstelling van de gemeente is om deze recreatieve mogelijkheden voor de omliggende bewoners verder te verbeteren.

Oppervlakte

De totale oppervlakte van de gemeente is ongeveer 5.000 ha.

Inwoners

Op 1 januari 2018 woonden er 19.338 mensen in Midden-Delfland, waarvan 8.269 in Den Hoorn, 6.536 in Maasland en 4.533 in Schipluiden.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens