Home > Maaslandse Poort

Maaslandse Poort

Samen met de gemeente Maassluis en particuliere ondernemers ontwikkelt de gemeente Midden-Delfland de Maaslandse Poort. Dit gebied aan de rand van Midden-Delfland vormt de entree naar Maasland en Maassluis en is de poort naar het unieke agrarische cultuurlandschap van Midden-Delfland.

Volop kansen voor Maaslandse Poort

De Maaslandse Poort moet een aantrekkelijk gebied worden voor recreanten die Midden-Delfland willen bezoeken. De eerste aanzetten zijn al gegeven met de aanleg van het recreatieve parkeerterrein, boerenwandelpaden en de uitbreiding van de fietsenstalling bij het busstation. Maar de Maaslandse Poort biedt nog veel meer kansen. Dit staat beschreven in het Ontwikkelingskader Maaslandse Poort. Kern is het optimaal benutten van het weidse, groene karakter van Midden-Delfland en de voordelen van de ligging aan de snelweg in combinatie met het omringende water, de mogelijkheden van Cittaslow en het enthousiasme van de ondernemers.

Ontwikkelingskader Maaslandse Poort

Het Ontwikkelingskader Maaslandse Poort is de basis voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen in het entreegebied naar Maasland. Het vormt het eerste toetsingskader en dient als inspiratiebron voor initiatiefnemers. De gemeenteraad stelde het Ontwikkelingskader vast op 25 oktober 2016.

Downloads

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens