Bewegingsprogramma om krachtig ouder te worden

Wilt u de kracht hebben om trappen te blijven lopen? Wilt u makkelijk op kunnen staan uit uw lievelingsstoel? Houdt u ervan om te fietsen in Midden-Delfland? Wilt u graag met uw kleinkinderen buiten spelen? Wilt u graag zelf blijven zorgen voor uw eigen huishouden? Maar gaat het allemaal niet meer zo vanzelf als vroeger?

Powerful Ageing

Bewegingsprogramma Powerful Ageing helpt u om alle dagelijkse bewegingen weer met zelfvertrouwen uit te voeren. Onder begeleiding van een fysiotherapeut zorgt u ervoor dat u weer kracht krijgt in uw lichaam. Kracht om actief te blijven.

Wat is Powerful Ageing?

Powerful Ageing is een bewegingsprogramma dat gericht is op het herstellen van uw explosieve spierkracht. Naarmate we ouder worden, verliezen we langzaamaan deze explosieve spierkracht. Dit noemen we voor het gemak ook wel de eerste versnelling van ons lichaam; de kracht om snel te reageren op een onverwachte situatie. Voorbeelden hiervan zijn het snel corrigeren van uw stap, als u dreigt te struikelen of het op- en afstappen met uw fiets. Ook is explosieve spierkracht nodig bij het uitvoeren van dagelijkse bewegingen, zoals uit uw stoel opstaan, traplopen, bukken en uitrekken. Het zijn dezelfde bewegingen die u maakt bij huishoudelijke taken. En zolang u alles in huis nog zelf kunt doen, heeft u geen hulp nodig van anderen. Dat is toch het allerfijnst?


Alleen krachttraining is niet genoeg. Powerful Ageing richt zich met eenvoudige oefeningen op balans, reactie én kracht. Professionele fysiotherapeuten begeleiden u daarbij. Het bewegingsprogramma volgt u in groepsverband. Kleine groepen mensen bij elkaar die allemaal krachtig ouder willen worden. Het voordeel van een groep is dat u meteen andere mensen leert kennen. De sociale betrokkenheid in Midden-Delfland is groot en dat is fijn. Maar niet iedereen heeft een groot netwerk. De groepslessen bieden u de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen.

In de digitale folder leggen wij u uit wat bewegingsprogramma Powerful Ageing inhoudt.

Meer informatie

U kunt zich aanmelden via de klantmanagers Zorg van gemeente Midden-Delfland. Zij kunnen u ook meer vertellen over de aanmeldprocedure. Onze klantmanagers Zorg zijn tijdens kantoortijden bereikbaar via telefoonnummer 015 - 380 41 11 of u stuurt een mail naar wmo@middendelfland.nl.

Powerful Ageing is een landelijk programma. Meer informatie vindt u op www.powerful-ageing.nl(externe link).