Ook in Midden-Delfland worden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen, omdat zij niet veilig meer zijn in hun eigen land. De gemeente wil graag weten hoeveel Oekraïense vluchtelingen in de gemeente opgevangen worden. Daarom roepen wij gastgezinnen op om samen met hun Oekraïense gasten naar het gemeentehuis te komen. Wij schrijven de Oekraïense vluchtelingen dan in in de Basisregistratie Personen (BRP).

Ook voor de mensen uit Oekraïne is het belangrijk dat zij ingeschreven worden in de BRP. Die inschrijving is nodig om allerlei administratieve/ financiële zaken te kunnen regelen. Zo kunnen zij daarna bij een bank naar keuze  een bankrekening aanvragen en een beroep doen op leefgeld.

Afspraak maken

Medewerkers van ons KCC verzorgen de inschrijving in de BRP. Vanaf donderdag 24 maart kunnen gastgezinnen een afspraak maken voor de Oekraïense vluchtelingen. Het is fijn als de mensen uit Oekraïne een begeleider meenemen, zodat die begeleider kan helpen met de gang van zaken in ons gemeentehuis.

De afspraak voor inschrijving in de BRP maakt u telefonisch via telefoonnummer 015- 380 41 11.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de opvang van vluchtelingen uit Oekraine? Bekijk onze website www.middendelfland.nl/oekraine. Vragen kunt u mailen naar oekraine@middendelfland.nl