Home > Basisvoorziening huishoudelijke hulp

Basisvoorziening huishoudelijke hulp

Bent u door een aandoening of na een medische ingreep tijdelijk beperkt? Of bent u mantelzorger en heeft u de zorg voor uw dierbare? En kunt u tijdelijk wel wat huishoudelijke hulp gebruiken? In 2020 kunt u voor maximaal 40 uur huishoudelijke hulp aanvragen bij de zorgaanbieders die op dit terrein in Midden-Delfland actief zijn. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage van € 5,- per uur. De gemeente betaalt de rest.

De tijdelijke huishoudelijke hulp is bedoeld voor inwoners die door een kortstondige beperking bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of omdat ze mantelzorger zijn, wel wat extra handjes kunnen gebruiken. Voor deze hulp is geen Wmo-indicatie nodig. Mantelzorgers moeten wel minimaal 8 uur per week en 3 maanden of langer voor hun naaste(n) zorgen. En ze moeten zich als mantelzorger aanmelden bij Mantelzorg Midden-Delfland. Dat kan telefonisch bij Susanne Janssen: 06 10 37 90 80 of per e-mail naar s.janssen@swmd.nl.

Aanvragen

Mensen die hiervoor in aanmerking denken te komen kunnen de hulp rechtstreeks aanvragen bij een van de zorgaanbieders die in 2020 huishoudelijke hulp gaan leveren in Midden-Delfland en waarmee de gemeente een contract heeft. De eigen bijdrage van € 5,- moet worden betaald aan de organisatie die de hulp levert.

De aanbieders van de basisvoorziening

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens