Home > Dakscan: inzicht in het warmteverlies via uw dak

Dakscan: inzicht in het warmteverlies via uw dak

Inwoners van Midden-Delfland kunnen binnenkort opzoeken wat het warmteverlies van hun dak is. Om warmteverlies op te sporen, vliegt op een koude, heldere avond een vliegtuig met infraroodcamera over de gemeente Midden-Delfland.

Twee maanden later kunt u het warmteverlies van uw dak online opvragen. Ook worden er dan informatieavonden georganiseerd. Zo wordt voor u duidelijk of het interessant is om het dak van uw woning of bedrijfspand te isoleren.

Besparingsmogelijkheden

Er gaat veel energie en daarmee geld verloren door slecht of niet geïsoleerde woningen en bedrijfspanden. Naar schatting 30% van de warmte verdwijnt via het dak. En dat terwijl daken het meest eenvoudig en het minst kostbaar zijn om te isoleren. Handig dus om te weten hoeveel warmte uw dak verliest!

Avondvlucht

De exacte avond van de vlucht is een paar uur van tevoren bekend en laten we u weten via Twitter, Facebook en via deze website www.middendelfland.nl/dakscan. In dit berichtje vragen wij u om deze avond uw verwarming aan te zetten. Alleen zo kunnen we (goed) zien of en hoeveel warmteverlies er bij uw dak optreedt.

Geronk

Het vliegtuigje maakt een enigszins ronkend geluid. De avond van de vlucht kunt u daardoor te maken krijgen met enige geluidsoverlast.

Vragen?

Meer weten? Leest u dan de antwoorden op de meest gestelde vragen of neemt u contact met ons op via (015) 380 41 11 of ovansaane@middendelfland.nl.

Voor een geslaagde vlucht moeten de weersomstandigheden perfect zijn. Houdt u deze website www.middendelfland.nl/dakscan, Twitter en Facebook in de gaten voor de exacte datum van de vlucht!