Home > Digitale nieuwsbrief inwoners > April 2015/42 > Wandelroutenetwerk Hof van Delfland: 900 km wandelplezier

Wandelroutenetwerk Hof van Delfland: 900 km wandelplezier

Negenhonderd kilometer wandelroutes langs de mooiste plekjes in de steden, langs het strand en het open groene landschap van het Midden-Delfland gebied. Dat is het wandelroutenetwerk Hof van Delfland. In de zomer wordt de laatste hand gelegd aan dit netwerk tussen Rotterdam, Den Haag, Hoek van Holland en Zoetermeer.

Knooppuntensysteem

Het wandelroutenetwerk werkt volgens een knooppuntensysteem. Al lopend kan iedereen makkelijk zijn eigen ideale route langs de knooppunten samenstellen. Vierhonderdveertig nieuwe routepalen en honderdtien nieuwe informatiepanelen wijzen de wandelaar vanaf eind augustus de weg langs de mooiste plekjes in de regio. Ook komt er in samenwerking met Wandelnet een digitale routeplanner en app uit. Deze kunt u vanaf het najaar van 2015 gebruiken.

Aansluiting op andere netwerken

U kunt eindeloos ver wandelen doordat de verschillende wandelroutenetwerken op elkaar aansluiten. Vanuit Hof van Delfland kunt u verder wandelen via andere bestaande routenetwerken (Krimpenerwaard, IJsselmonde, Bollenstreek en Duin, Horst en Weide). Daarnaast komen er verbindingen met routenetwerken die nu in ontwikkeling zijn (Gouwe-Wiericke, IJsselmonde West, Dordrecht-Kinderdijk-Biesbosch).

Te verwachten
 

Wandelkrant

Vanaf eind augustus 2015 komt de gratis Wandelkrant uit met de highlights van het wandelroutenetwerk in Delfland. Ook worden diverse themaroutes uitgelicht.

Feestelijk wandelweekend 26 en 27 september

De opening van het netwerk in Hof van Delfland wordt gevierd met een wandelweekend in september. Diverse ondernemers en organisaties binnen het wandelroutenetwerk hebben al plannen voor activiteiten. Bijvoorbeeld een boottochtje in combinatie met een mooie wandeling, een pop-up camping voor wandelaars, een open atelier langs de route, een leuke activiteit voor kinderen... Ondernemers en organisaties met ideeën voor het wandelweekend zijn van harte welkom. Zij kunnen hun idee aanmelden via Heerlijk Buiten.

Binnenkort vindt u meer informatie over het wandelweekend op de website van Heerlijk Buiten.

Terug naar de nieuwsbrief.