Home > Huren in de vrije sector

Huren in de vrije sector

Op zoek naar een huurwoning in de vrije sector?

Woningcorporatie Wonen Midden-Delfland verhuurt in Midden-Delfland naast sociale huurwoningen ook woningen in de vrije sector. Dit zijn duurdere woningen met een huurprijs boven de sociale huurprijsgrens. Een appartement heeft een aanvangshuur van maximaal € 750,- per maand. Voor een eengezinswoning betaalt u een aanvangshuurprijs van maximaal € 850,- per maand. De servicekosten zijn in deze prijzen niet meegenomen.

Ik wil graag een vrije sectorwoning huren. Wat moet ik doen?

Via de website van Woonnet Haaglanden schrijft u zich in als woningzoekende. Bij de inschrijving maakt u meteen een zoekprofiel aan. U krijgt een bericht als er een woning beschikbaar komt die voldoet aan uw zoekprofiel. Wonen Midden-Delfland adverteert de vrijkomende woningen ook via www.woonnet-haaglanden.nl. Met uw inschrijving kunt u direct reageren op een woning.

Kom ik in aanmerking voor een vrije sectorwoning?

In de advertentie staan de voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor die woning. Het gaat om de samenstelling van uw huishouden en het verzamelinkomen. Bij eenpersoonshuishoudens mag het verzamelinkomen liggen tussen € 30.000 en € 55.000. Bij meerpersoonshuishoudens ligt dit tussen € 36.000 en € 55.000. Heeft u een lager of hoger inkomen, dan komt u niet in aanmerking voor een vrije sectorwoning van Wonen Midden-Delfland.

Aan wie wordt de woning toegewezen?

Voor verhuur in de vrije sector geldt een vrij toewijzingsbeleid. Over de toewijzing hebben de gemeente, de woningcorporatie en de huurdersverenigingen prestatieafspraken gemaakt. Bij het toewijzen van een woning geldt de volgorde:

  1. Doorstromers die een huurwoning van Wonen Midden-Delfland achter laten
  2. Overige inwoners van Midden-Delfland
  3. Overige woningzoekenden

Zijn er meerdere kandidaten binnen dezelfde categorie, dan krijgt de persoon die het langste ingeschreven staat de woning toegewezen. Met deze volgorde willen wij de doorstroming van huurwoningen in Midden-Delfland stimuleren. En de mogelijkheden voor inwoners van Midden-Delfland vergroten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het huren van een woning in de vrije sector? Of wilt u weten welke woningen er op dit moment beschikbaar zijn? Kijkt u dan op www.woonnet-haaglanden.nl voor informatie.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens