Home > Regentonnenactie

Regentonnenactie

Zet een regenton in uw tuin en bespaar water!

Update 1 juni:

De regentonnenactie tijdens de Week van Ons Water 2017 is afgelopen. Het aantal aangevraagde regentonnen heeft onze verwachtingen overtroffen. We hebben daarom besloten om niet 500, maar 800 regentonnen weg te geven. We informeren de inwoners van Midden-Delfland die een regenton aangevraagd hebben binnenkort over de ophaalmogelijkheden.

Bestel uw gratis regenton!

Inwoners van Midden-Delfland kunnen bij de gemeente een gratis regenton voor in hun tuin bestellen. Met de regentonactie hoopt de gemeente jaarlijks miljoenen liters regenwater uit het rioolstelsel te houden. Daarnaast besparen we met een regenton veel drinkwater en dat is goed voor het milieu!

Ons klimaat verandert

Door het veranderende klimaat moet Nederland de komende jaren rekening houden met een toename van extreme regenbuien. Bovendien zorgt woningbouw en aanleg van wegen ervoor dat veel neerslag niet in de grond wegzakt, maar direct naar het riool wordt afgevoerd. Het rioolstelsel kan deze grote watertoevoer niet snel genoeg verwerken. Dat zorgt voor wateroverlast.

Slim gebruik van regenwater

Regenwater is zacht water zonder kalk. Ideaal dus om uw auto streeploos te wassen, uw ramen buiten en binnen te reinigen en om uw bloemen en planten water te geven. Gebruik van regenwater zorgt voor een zuinige en duurzame besparing op drinkwater en levert u een kostenbesparing op.

Regenton bestellen

Het is niet meer mogelijk om een regenton te bestellen.