Home > Verkeersprojecten > Renovatie Trambrug

Renovatie Trambrug

De Trambrug in Schipluiden is aan groot onderhoud toe. Om de veiligheid te garanderen en om de brug te behouden voor de toekomst, is renovatie van de brug noodzakelijk.

Aanbesteding

In november van 2018 zette wij het project opnieuw en gewijzigd in de markt. De opdracht verleende we begin maart van dit jaar aan Venko schilderwerken BV (renovatie en tijdelijke voorzieningen) en Jos van den Bersselaar constructie BV (voor het nieuwe fietsdek).

Planning

De aannemer van de renovatie verwacht eind mei begin juni te starten met de bouw van de tijdelijke fietsbrug. Aansluitend start hij met de uitvoering van de renovatie van de Trambrug. Plaatsing van het nieuwe fietsdek is gepland voor oktober. Voor het einde van 2019 is de renovatie van de Trambrug klaar.

Klinken

Met de renovatie vervangen wij stalen onderdelen. Uit onderzoek blijkt dat lassen aan het oorspronkelijke staal niet mogelijk is. Voor het opnieuw verbinden van nieuwe stalen onderdelen maken we daarom gebruik van klinken. Dit ambachtelijke klinkwerk komt op deze schaal niet meer veel voor en maakt het project uniek.

Nieuwe verflagen

Het verwijderen van alle bestaande verflagen op de Trambrug is nodig om een goede basis te krijgen voor de nieuwe verflagen. Uit onderzoek blijkt dat er lood in de bestaande verflagen zit. Ook is er Chroom 6 aangetroffen. Om te voorkomen dat er schadelijke stoffen vrijkomen worden er uiteraard maatregelen genomen. Denk hierbij aan het inpakken van de brug of het lokaal toepassen van bronafzuiging. Hierdoor is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Uitvoering van het werk vindt plaats volgens wet- en regelgeving en de laatste stand van de techniek. Met het aanbrengen van de nieuwe verflagen krijgt de Trambrug weer zijn ’originele’ groene kleur.

Overlast

Uiteraard doen wij er alles aan om de overlast te beperken. Het is helaas niet te voorkomen dat u overlast van deze werkzaamheden heeft.

Het vervangen van klinknagels en het verwijderen van de oude verflagen brengt geluidsoverlast met zich mee.

Uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats op werkdagen tussen 7.00 en 18.00 uur.

Informatieavond

Wij organiseren op dinsdag 9 april aanstaande een informatieavond. Deze avond is voor omwonenden en andere geïnteresseerden die meer informatie willen over de uitvoering.

De avond vindt plaats tussen 18.30 en 20.30 uur in de kantine van het gemeentehuis. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens