Home > Verkeersprojecten > Renovatie Trambrug

Renovatie Trambrug

(Geactualiseerd op 19 november 2019)

De Trambrug in Schipluiden krijgt momenteel groot onderhoud. Om de veiligheid te garanderen en om de brug te behouden voor de toekomst, was renovatie van de brug noodzakelijk.

Aanbesteding

In november van 2018 zette wij het project opnieuw en gewijzigd in de markt. De opdracht verleende we begin maart van dit jaar aan Venko schilderwerken BV (renovatie en tijdelijke voorzieningen) en Jos van den Bersselaar constructie BV (voor het nieuwe fietsdek).

Planning

De aannemer van de renovatie startte begin juni met de bouw van de tijdelijke fietsbrug. Aansluitend begonnen de renovatiewerkzaamheden van de Trambrug. Plaatsing van het nieuwe fietsdek is gepland voor de eerste helft van december. Voor het einde van 2019 is het renovatiewerk aan de Trambrug klaar. In week 2 en 3 van januari vinden de afrondende werkzaamheden plaats. Direct hierna kan de brug weer gebruikt worden.

Klinken

Met de renovatie vervangen wij stalen onderdelen. Uit onderzoek blijkt dat lassen aan het oorspronkelijke staal niet mogelijk is. Voor het opnieuw verbinden van nieuwe stalen onderdelen maken we daarom gebruik van klinken. Dit ambachtelijke klinkwerk komt op deze schaal niet meer veel voor en maakt het project uniek.

Nieuwe verflagen

Het verwijderen van alle bestaande verflagen op de Trambrug is nodig om een goede basis te krijgen voor de nieuwe verflagen. Uit onderzoek blijkt dat er lood in de bestaande verflagen zit. Ook is er Chroom 6 aangetroffen. Om te voorkomen dat er schadelijke stoffen vrijkomen worden er uiteraard maatregelen genomen. Denk hierbij aan het inpakken van de brug of het lokaal toepassen van bronafzuiging. Hierdoor is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Uitvoering van het werk vindt plaats volgens wet- en regelgeving en de laatste stand van de techniek. Met het aanbrengen van de nieuwe verflagen krijgt de Trambrug weer zijn ’originele’ groene kleur.

Overlast

Uiteraard doen wij er alles aan om de overlast te beperken. Het is helaas niet te voorkomen dat u overlast van deze werkzaamheden heeft. Het vervangen van klinknagels en het verwijderen van de oude verflagen brengt geluidsoverlast met zich mee. Deze werkzaamheden duren tot november. Uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats op werkdagen tussen 7.00 en 18.00 uur.

Actueel

De werkzaamheden bestaan uit 4 fasen. Voor de eerste 2 fases zijn de overlast gevende werkzaamheden afgerond. De werkzaamheden gaan nu sneller als in het begin van het project. Dit komt met name door de inzet van ander straalgrit waardoor een hogere productie mogelijk is. Ook de mensen van Hollandia hebben het klinkwerk nu volledig in de vingers. Volgende week start de aannemer met straalwerk in de 3e fase.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens