Hieronder leest u voor de verschillende processen van deze verkiezing wanneer en waar de stemmen geteld worden. De tellingen en de zittingen van het stembureau zijn openbaar toegankelijk. Wilt u aanwezig zijn bij het tellen of bij het bekendmaken van de voorlopige uitslag? Dan vragen wij u vooraf de gezondheidscheck te doen. Deze vindt u bij de ingang van de verschillende locaties.

Vervroegd stemmen

Op 17 maart worden de stemmen die zijn uitgebracht op 15 en 16 maart, op partijniveau geteld. Dit gebeurt in het gemeentehuis van de Gemeente Midden-Delfland, Anna van Raesfeltstraat 37 en begint om 10:00 uur.

Op 17 maart wordt om 21:00 uur de voorlopig uitslag hiervan bekend gemaakt. 

Briefstemmen

Op 16 maart, om 9:00 uur, vindt het vooropenen van de ontvangen briefstemmen plaats. Dit gebeurt in het gemeentehuis van de Gemeente Midden-Delfland, Anna van Raesfeltstraat 37.

Op 17 maart worden de briefstemmen op kandidaatniveau geteld. Dit begint om 9:00 uur en gebeurt in het gemeentehuis van de Gemeente Midden-Delfland, Anna van Raesfeltstraat 37.

Op 17 maart om 20:00 uur worden de op die dag ontvangen briefstemmen voorgeopend. Hierna worden deze stemmen op kandidaatniveau geteld. Aansluitend is de bekendmaking van de voorlopige uitslag. Dit gebeurt in het gemeentehuis van de Gemeente Midden-Delfland, Anna van Raesfeltstraat 37.

Stemmen uitgebracht op 17 maart

Op 17 maart worden na 21:00 uur de stemmen geteld op partijniveau. Dit gebeurt in de verschillende stemlokalen*.

Klik hier voor een overzicht van de stemlokalen op 17 maart.

* Het stemlokaal Korpershoek wordt geteld in het gemeentehuis van de Gemeente Midden-Delfland, Anna van Raesfeltstraat 37. Dit begint om 21:00 uur.

Stemmen tellen op kandidaatniveau

Op 18 maart worden de stemmen op kandidaatniveau geteld.  Het tellen begint om 10:00 uur en gebeurt in het gemeentehuis van de gemeente Midden-Delfland, Anna van Raesfeltstraat 37.

Om 16:00 uur is de zitting van het gemeentelijk stembureau. Tijdens de zitting wordt de voorlopige uitslag bekend gemaakt.