De unieke ligging, het bijzondere landschap en de kwaliteit van onze gemeente zijn belangrijke pluspunten om ondernemers te bewegen in Midden-Delfland te blijven of zich er te vestigen. De gemeente Midden Delfland heeft drie mooie dorpskernen die elk hun eigen diversiteit aan bedrijvigheid hebben.

In deze plannen zijn soms gemeentelijke ruimten tijdelijk beschikbaar voor startende bedrijven of winkels. Door bijgaand aanvraagformulier in te vullen wordt er gekeken of de gemeente aan uw wens naar tijdelijke beschikbare ruimte kan voldoen.

Centrumplan Den Hoorn

Er bestaat al enige jaren een wens om het centrum van Den Hoorn aan te pakken. Het centrum van Den Hoorn heeft de potentie echt een dorpshart te worden en dat willen we gaan laten kloppen. Door de komst van het bedrijventerrein Harnaschpolder en de woningen in Look-West en Lookwest-Noord is het aantal bezoekers aan het centrum sterk toegenomen. Verbetering en uitbreiding van het bestaande centrum in Den Hoorn is dan ook gewenst. Dit vindt in verschillende fases plaats. Als eerste plan werd de herinrichting van de Dijkshoornseweg gerealiseerd. De plannen voor de supermarktlocatie nemen ook steeds concrete vormen aan. De gemeente heeft gekozen voor het plan van Waaijer Vastgoed is samenwerking met supermarktketen Jumbo. Meer informatie over deze ontwikkeling vindt u op de website www.middendelfland.nl/centrum-den-hoorn.

Het dorpshart van Den Hoorn moet een echt centrum worden met een dorpse sfeer, waar het aangenaam verblijven is, een gezond winkelklimaat heerst en fijn is om te wonen. De Dijkshoornseweg wordt versterkt, waarbij winkelend publiek op de eerste plaats komt. Veel aandacht wordt besteed aan de bereikbaarheid van het dorpshart en het realiseren van voldoende parkeervoorzieningen. De kracht van Cittaslow Midden-Delfland wordt ingezet door de verbindingen met het water en het groen. Daarom is Den Hoorn een kenmerkend dorp van Midden-Delfland.

Maasland

In 2017 opende de winkelplint het Spreeuwenest in Maasland. Door tegenover de bestaande supermarkt deze winkel en horeca voorzieningen toe te voegen zijn de winkelvoorzieningen beter geconcentreerd en maken we het aantrekkelijker om boodschappen te doen in Maasland. Er is nog detailhandelruimte beschikbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Batenburg Bedrijfshuisvesting via telefoonnummer 0174 – 28 25 55.

Schipluiden

De koppeling tussen het water, de historische kern en de recreatievoorzieningen is in Schipluiden sterk aanwezig. In 2017 stelde de gemeente een visie voor de ontwikkeling van het centrum van Schipluiden vast. Door deze visie willen wij het gebied rondom de voormalige kasteellocatie interessanter maken om te verblijven en te genieten van de historie en recreatieve mogelijkheden van het dorp.

Om de levendigheid in het historische deel van Schipluiden te vergroten, heeft het merendeel van de panden langs de Gaag een gemengde bestemming. Dit betekent dat de woningen gebruikt mogen worden als bedrijf, lichte horeca en winkel.

Standplaatsen

Als u een standplaatsvergunning wilt aanvragen, ga dan naar de pagina Standplaats aanvragen.

Heeft u gevonden wat u zocht?