Waarschijnlijk heeft u al via verschillende wegen te horen gekregen dat de instructie voor evenementenverkeersregelaars veranderd is sinds 2014. De instructie wordt namelijk via een E-learning (online cursus) gegeven. Hieronder wordt u over de E-learning geïnformeerd.

Wat is E-learning?

Vanaf 2014 geeft de politie geen instructie meer aan evenementenverkeersregelaars. De Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL)(externe link) biedt de theorie-instructie voor evenementenverkeersregelaars namens de Politieacademie nu via E-learning aan. E-learning staat voor een leeractiviteit waarbij je interactief gebruik maakt van een computer met toegang tot internet.

Wat moet ik doen als organisator van een evenement?

Organiseert u een evenement? Dan maakt u voor uw evenement op de site www.verkeersregelaarsexamen.nl(externe link) het evenement aan.

Wat moet ik doen als evenementenverkeersregelaar?

Als evenementenverkeersregelaar registreert u zich op de website van de SVNL, waarna u met de ontvangen code van de organisator van het evenement de instructie direct kan starten (code verzilveren).

Als u de e-learning succesvol heeft gevolgd dan ontvangt u een instructieverklaring. Uw aanstellingsbesluit ontvangt u via de gemeente.

Wat moet ik doen als ik evenementenverkeersregelaar ben, maar niet aangesloten bij een organisatie?

Mocht het zo zijn dat u wel verkeersregelaar wilt zijn, maar geen directe relatie heeft met een evenementenorganisatie, dan kunt u contact opnemen met de gemeente voor een code.

Hoe verloopt de verdere procedure?

De gemeente geeft vooraf aan het evenement een aanstellingsbesluit uit met een geldigheidsduur van het evenement als er sprake is van eenmalige evenementenverkeersregelaars. Wanneer er sprake is van evenementenverkeersregelaars voor bepaalde tijd dan heeft het aanstellingsbesluit een geldigheidsduur van maximaal 1 jaar.

Ongeacht de theorie-instructie moet iedere evenementenverkeersregelaar telkens voor een evenement een specifieke post- en taakinstructie krijgen. Het gaat dan over de plek en de werkzaamheden die hij tijdens zijn inzet op die plek moet doen.

Verkeersregelaars nodig?

Heeft u voor uw evenement evenementenverkeersregelaars nodig, dan kunt u ook veiligheid@middendelfland.nl benaderen.

Contactpersonen gemeente Midden-Delfland

Voor vragen over de code kunt u contact opnemen met mevrouw W. van Nes, telefoonnummer (015) 380 41 17, e-mail wvannes@middendelfland.nl of mevrouw B.L. van der Blom, telefoonnummer (015) 380 42 87, e-mail bvanderblom@middendelfland.nl.

Extra informatie

Nadere informatie kunt u vinden op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland(externe link).