Jaarlijks krijgen ongeveer 84.000 kinderen te maken met de (echt)scheiding van hun ouders. Vaak verloopt de scheiding goed, soms wat moeizamer. Kenniscentrum Kind en Scheiding helpt u op weg en biedt advies voor of tijdens een scheiding.

Een echtscheiding is een moeilijke situatie voor ouders, maar zeker ook voor kinderen. Kinderen die een scheiding meemaken kunnen daardoor problemen krijgen op school, met vrienden of juist in de relatie met hun ouders. Dat wilt u natuurlijk graag voorkomen. Voor vragen en advies over een scheiding kunt u terecht bij het Kenniscentrum Kind en Scheiding.

Het Kenniscentrum is er voor kinderen, ouders en hulpverleners die te maken hebben met een (complexe) scheiding. Daarnaast bieden zij ondersteuning aan professionals om beter om te gaan met vraagstukken op het gebied van scheiding.

Spreekuur in Midden-Delfland

Het kenniscentrum is er niet alleen voor advies in lastige situaties, maar helpt graag bij het voorkomen van problemen. Daarom adviseren ze ook preventief, in de fase voor de scheiding.

In Midden-Delfland heeft het kenniscentrum op verschillende dagen een spreekuur. Maatschappelijk deskundigen, psychologen, mediators en advocaten geven gratis vrijblijvend advies aan ouders, kinderen/jongeren, het netwerk en professionals.

Data inloopspreekuur 2024

  • 4 maart: Maatschappelijk deskundige en advocaat zijn aanwezig
  • 6 mei: Maatschappelijk deskundige en advocaat zijn aanwezig
  • 10 juni: Maatschappelijk deskundige en mediator zijn aanwezig
  • 8 juli: Maatschappelijk deskundige en advocaat zijn aanwezig
  • 2 september: Maatschappelijk deskundige en mediator zijn aanwezig
  • 30 september: Maatschappelijk deskundige en advocaat zijn aanwezig
  • 4 november: Maatschappelijk deskundige en mediator zijn aanwezig
  • 2 december: Maatschappelijk deskundige en advocaat zijn aanwezig

Alle data van het inloopspreekuur kunt u ook vinden op de website van het Kenniscentrum Kind en Scheiding(externe link).

Het inloopspreekuur is altijd van 9.00u tot 11.00u. Komt u gerust een keer langs als u vragen heeft.

Locatie

Het spreekuur is in De Dorpshoeve,  Keenenburgweg 10 in Schipluiden.

Spreekuur op een andere locatie

Gaat u liever op een ander moment langs bij het kenniscentrum, dan kan dat. U moet daarvoor wel naar een andere gemeente. U kunt bijvoorbeeld terecht in Delft, Westland of Voorburg. Een overzicht van alle spreekuren vindt u op de website van het kenniscentrum(externe link).

Breed aanbod

Het kenniscentrum Kind en Scheiding biedt meer dan alleen een spreekuur. Bekijk het hele aanbod van het Kenniscentrum op hun website(externe link).

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het kenniscentrum via het mailadres info@kenniscentrumkindenscheiding.nl of via het telefoonnummer 06-11 25 91 95.