Grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is voor in de container en wat niet meer geschikt is voor anderen om te gebruiken. Ook snoeiafval, huishoudelijke apparaten en kleine meubels die wel in uw container passen, horen bij het grofvuil.
Snoeiafval is plantaardig of organisch afval dat vrijkomt uit uw tuin en niet in de container voor gft past. Let op: snoeiafval betreft alléén takken, stammen en/of stronken. Snoeiafval mag niet in zakken aangeboden worden, alleen in bundels. 

Met uw Avalexpas kunt u grofvuil laten ophalen of zelf wegbrengen naar de milieustraat in Delft of Maassluis (voor inwoners van Maasland). Hieronder leest u meer over de mogelijkheden.

Hoe werkt het?

Wegbrengen grofvuil

U kunt grofvuil, puin, klein chemisch afval en ander afval naar de milieustraat brengen. Neem uw Avalexpas mee.
De milieustraat vindt u aan de Voltaweg 11 in Delft en is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur (uitgezonderd feestdagen). Voor het wegbrengen van grofvuil hoeft u meestal niets te betalen. Kijk voor meer informatie op de website van Avalex.

Let op: inwoners van Maasland mogen hun grof vuil ook naar de milieustraat in Maassluis brengen (Heldringstraat 6 Maassluis).
Een bezoek aan de milieustraat in Maasluis is alleen mogelijk op afspraak. Op www.maassluis.nl/milieustraat kunt u minimaal 3 uur van te voren een online afspraak maken.

Ophalen grofvuil

U kunt uw grofvuil ook laten ophalen. Via de website van Avalex kunt u hiervoor eenvoudig een afspraak maken. Het afval wordt gratis meegenomen. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen, hiervoor belt u met de klantenservice van Avalex. Op werkdagen zijn zij telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur via 0900-0507. Neem de anbiedregels voor grofvuil in acht.

Avalexpas aanvragen

Voor het wegbrengen of laten ophalen van grofvuil heeft u een Avalexpas nodig. Heeft u geen Avalexpas? Neem dan contact op met Avalex via telefoonnummer 0900-0507 of vul het digitale formulier pasaanvraag in.

Heeft u gevonden wat u zocht?