Wat is het?

Grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is voor in de container en wat niet meer geschikt is voor anderen om te gebruiken. Ook snoeiafval, huishoudelijke apparaten en kleine meubels die wel in uw container passen, horen bij het grofvuil. Snoeiafval is plantaardig of organisch afval dat vrijkomt uit uw tuin en niet in de container voor gft past. Let op: snoeiafval betreft alléén takken, stammen en/of stronken. Snoeiafval mag niet in zakken aangeboden worden, alleen in bundels.

Met uw Avalexpas kunt u grofvuil laten ophalen of zelf wegbrengen naar de milieustraat in Delft of Maassluis (voor inwoners van Maasland). Hieronder leest u meer over de mogelijkheden.

Wat moet ik doen?

Wegbrengen grofvuil

U kunt grofvuil, puin, klein chemisch afval en ander afval naar de milieustraat brengen. Neem uw Avalexpas mee.De milieustraat vindt u aan de Voltaweg 11 in Delft. Voor het wegbrengen van grofvuil hoeft u meestal niets te betalen. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van Avalex(externe link).

Inwoners van Maasland mogen hun grof vuil ook naar de milieustraat in Maassluis brengen (Heldringstraat 6 in Maassluis). Een bezoek aan de milieustraat in Maasluis is alleen mogelijk op afspraak. Op www.maassluis.nl/milieustraat(externe link) kunt u minimaal 3 uur van te voren een online afspraak maken.

Ophalen grofvuil

U kunt uw grofvuil ook laten ophalen. Via de website van Avalex(externe link) kunt u hiervoor eenvoudig online een afspraak maken. Vanaf 1 januari 2024 brengen wij kosten in rekening voor het op laten halen van uw grof vuil. De kosten hiervoor zijn 25 euro voor maximaal 2 m3. Neem de aanbiedregels voor grofvuil(externe link) in acht.

Avalexpas aanvragen

Voor het wegbrengen of laten ophalen van grofvuil heeft u een Avalexpas nodig. Heeft u geen Avalexpas? Vul dan het digitale formulier pasaanvraag in(externe link).

Kosten

Vanaf 1 januari 2024 brengen wij kosten in rekening voor het op laten halen van uw grof vuil. De kosten hiervoor zijn 25 euro voor maximaal 2 m3.

Voor het zelf wegbrengen van grofvuil hoeft u meestal niets te betalen. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van Avalex(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?