Wat is het?

Veel bewoners in de laagbouw van Midden-Delfland beschikken al over een blauwe minicontainer voor oud papier en karton (OPK). Als u ook een blauwe minicontainer wenst, dan kunt u deze aanvragen bij Avalex.

Ophaaldagen oud papier en karton

De ophaaldagen van OPK kunt u vinden in de afvalkalender op de website van Avalex. Vul op deze website uw postcode en huisnummer in, dan ziet u wanneer op uw adres het OPK wordt opgehaald.

U kunt uw OPK ook kwijt in ondergrondse containers bij u in de buurt. De ondergrondse papiercontainers zijn te vinden via de website van Avalex. Voer op deze website uw postcode en huisnummer in. Vervolgens kunt u op de kaart zien waar de ondergrondse containers staan. U kunt de afvalsoorten aan- en uitzetten, zodat u goed kunt zien waar welke container staat.

Aanbiedlocaties minicontainers (zijbelading)

Als gevolg van de invoering van de zijbelading kunnen de aanbiedplaatsen voor de minicontainers veranderen. De nieuwe aanbiedplaatsen vindt u op www.middendelfland.nl/zijbelading.

Wat moet ik doen?

Op Milieucentraal.nl ziet u wat er onder OPK valt. Ook staat er meer info over OPK.

Heeft u een extra minicontainer nodig, dan bestelt u deze gratis bij Avalex.

Extra informatie

Wanneer u zelf oud papier wilt inzamelen voor bijvoorbeeld een vereniging, hebt u een vergunning nodig. Vraag deze aan bij de gemeente en geef daarbij de volgende gegevens:

  • naam en het adres van de vereniging
  • reden voor de inzameling
  • plaats, datum en het tijdstip van de inzameling
  • de manier waarop u het oud papier wilt inzamelen
  • de route die u wilt nemen om het oud papier in te zamelen

Heeft u gevonden wat u zocht?