Ander Hout is een sociale onderneming. Zij bieden kwetsbare mensen een duurzame werkplek in hun werkplaats.

Ander Hout heeft het PSO 30+ certificaat ontvangen van Prestatieladder Socialer Ondernemen Nederland. Het certificaat is een erkenning voor organisaties die zich richten op sociaal ondernemen.

De gemeente waardeert de prestatie en feliciteert Ander Hout met deze belangrijke mijlpaal. Wethouder Melanie Oderwald: “Wij zijn er trots op dat dit bedrijf, met mooie hoogwaardige producten, in Midden-Delfland gevestigd is. Fijn dat een lokale ondernemer kansen wil creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Wat doet Ander Hout?

John Waayer, oprichter Ander Hout: “Bij Ander Hout maken wij nieuwe meubelen van gebruikte en historische bouwmaterialen. Wij werken hierbij met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In onze werkplaats in Den Hoorn bedenken en fabriceren wij onze eigen meubelen, interieurobjecten en woonaccessoires. Ook denken wij graag met de klant mee over maatwerk. Zo komen wij tot unieke producten.”

Ander Hout is een waardevolle aanvulling op de lokale werkgelegenheid in Midden-Delfland. Sociaal ondernemen sluit goed aan op de manier van leven in Midden-Delfland. Door aandacht te hebben voor elkaar, proberen we zoveel mogelijk inwoners mee te laten doen aan onze samenleving. 

Erkende sociale onderneming

Ander Hout heeft onlangs een PSO 30+ erkenning gekregen, omdat minimaal 30% van het personeel in dienst van Ander Hout bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen en is een kwaliteitskeurmerk dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op arbeidsparticipatie van kwetsbare mensen.

Erkenning in Haaglanden

Nu volgt nog een procedure bij de Code Sociale Ondernemingen om door de regio Haaglanden erkend te worden als sociale onderneming. Met deze erkenning kunnen opdrachtgevers met een SROI verplichting (Social Return On Investment) bij Ander Hout terecht.

Wat is Social Return On Investment?

Social return is een aanpak om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. Inkopers van overheden kunnen, bij het verstrekken van opdrachten, de opdrachtnemer stimuleren of verplichten om kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt te betrekken bij de uitvoering van de opdracht.

Social return Midden-Delfland

In ons nieuwe inkoopbeleid wordt social return opgenomen. We verwachten hiermee van onze opdrachtnemers dat zij aan deze verplichting voldoen. Op deze manier krijgen onze lokale werkzoekenden meer mogelijkheden om stappen te zetten op de arbeidsmarkt.  

Meer informatie over Ander Hout lees u op hun website www.anderhout.nl(externe link) of social media(externe link).