Bruggen “De Bolle Kickert”, "Brug Overgaag" en "De Kerkpolderbrug"

  • Deze bruggen worden op afstand bediend.
  • Bediening dagelijks tussen 8.00 en 20.00 uur (zie uitzondering bediening brug Overgaag op werkdagen hieronder).
  • Bediening gaat op aanvraag bij de brugwachter. Een afspraak maakt u door te bellen met de brugwachter via telefoonnummer 06 13 49 08 99. Bij voorkeur een half uur van tevoren bellen.

Geen bediening brug Overgaag op werkdagen tussen 16.00 en 18.00 uur

De gemeente Delft heeft de Reinier de Graafweg aangesloten op de Zuidhoornseweg. Het openen van de brug Overgaag in de avondspits zorgt voor opstopping van het verkeer en lange wachtrijen. Daarom is besloten om de Brug Overgaag op werkdagen tussen 16.00 en 18.00 uur niet te bedienen.

Brug “Zouteveensebrug” (Valbrug)

  • Bediening dagelijks tussen 8.00 en 20.00 uur.
  • Bediening gaat op aanvraag bij de brugwachter. Een afspraak kunt u maken door te bellen met de brugwachter via telefoonnummer 0653 39 65 11.
  • Per doorvaart betaalt u 3 euro (contant te betalen).

Vaarseizoen

Het vaarseizoen loopt van 1 april tot 1 november.

Kade werkzaamheden

Vanaf 1 september worden de werkzaamheden aan de kade van Schipluiden hervat en is doorvaart door Schipluiden niet meer mogelijk.

Heeft u gevonden wat u zocht?

In de vaarroute Gaag-Buitenwatersloot komt u, komende vanaf Schipluiden, vier beweegbare bruggen tegen: de Zouteveensebrug, de Kerkpolderbrug, Brug Overgaag en de Bolle Kickert. De laatste drie bruggen worden op afstand bediend vanuit de centrale brug-/sluisbediening van de gemeentelijke havendienst in Vlaardingen. De bediening van de Zouteveensebrug vindt met de hand plaats. Brug Overgaag wordt tijdens de avondspits niet bediend tussen 16.00 en 18.00 uur.