Wat is het?

Het gemeentearchief bewaart allerlei geschreven stukken, kaarten, foto's en krantenknipsels. In het gemeentearchief kunt u informatie vinden over:

  • de geschiedenis van uw familie (stamboomonderzoek)
  • een woonhuis of bedrijf
  • een buurt of wijk
  • de gemeente zelf

Hoe werkt het?

Geschiedenis van uw familie

Bent u geïnteresseerd in uw stamboom, de geschiedenis van uw familie? Archiefstukken ouder dan 20 jaar zijn overgebracht naar het Stadsarchief Delft. De oude archieven zijn openbaar en dus voor iedereen in te zien. Kijk op de website van het Stadsarchief Delft voor meer informatie.

Geschiedenis van uw woonhuis

Bent u geïnteresseerd in de originele tekeningen van uw woning of de gegevens van een verbouwing die een vorige eigenaar heeft laten uitvoeren? Vraag dan het bouwdossier op bij het archief van de gemeente Midden-Delfland. Hier zijn kosten aan verbonden. U kunt contact opnemen met het archief van de gemeente via het algemene telefoonnummer: (015) 380 41 11.

Overige geschiedenis

Het grootste gedeelte van het gemeentearchief (archiefbescheiden ouder dan 20 jaar) is overgebracht naar het Stadsarchief Delft. De oude archieven zijn openbaar en dus voor iedereen in te zien, waarbij het niet alleen hoeft te gaan om stamboomonderzoek, maar ook om eens na te gaan hoe de overheid heeft gehandeld in het verleden.In het Stadsarchief Delft zijn onder andere diverse kerkarchieven, de registers van de burgerlijke stand, bevolkingsregisters, foto’s en meer historische documenten te raadplegen. Adres: Stadsarchief Delft, Gantel 21, 2635 DP Den Hoorn.Meer informatie over openingstijden, telefoonnummer, archievenoverzicht, enz. vindt u op de website van Stadsarchief Delft.

Hoeveel kost het?

Naspeuren van het gemeentearchief: € 26,25 per kwartier

Heeft u gevonden wat u zocht?