Het college van burgemeester en wethouders van Midden-Delfland heeft de Otto van Egmond penning toegekend aan de heer Koos van Beurden. Locoburgemeester Melanie Oderwald-Ruijsbroek reikte vandaag, zaterdag 4 november, het erezilver uit namens het college. Ze sprak de heer Van Beurden toe tijdens zijn afscheid als dirigent van Vivace en St. Michaël vanwege zijn jarenlange, bijzondere inzet voor de gemeenschap van Midden-Delfland.

50 jaar dirigent, 150 concerten

Koos van Beurden was sinds 1974 dirigent. Vanaf die periode had hij de muzikale leiding over zangvereniging Vivace, zangvereniging St. Michaël en het mannenkerkkoor St. Caecilia. Van Vivace (1974) was hij daarnaast ook de oprichter. Vele jaren later, in 1999, richtte hij ook Vox Delflandiae op. In bijna 50 jaar tijd heeft Van Beurden meer dan 150 optredens gedirigeerd, zowel in Midden-Delfland als daarbuiten. Eén van de meest besproken en markante optredens was het concert in 1999 onder het Gaag-aquaduct op de A4, vandaag de dag één van de drukste snelwegen van Nederland.

Grote rol in maatschappelijk en cultureel leven van Midden-Delfland

Het college eerde de kandidaat vanwege zijn belangeloze inzet gedurende bijna 50 jaar voor de gemeenschap van Midden-Delfland. Met zijn werk leverde hij een belangrijke bijdrage aan het maatschappelijk leven en de cultuur in Midden-Delfland.

Otto van Egmondpenning

De Otto van Egmondpenning is de hoogste gemeentelijke onderscheiding in Midden-Delfland. Deze kan sinds 2005 worden toegekend aan inwoners van de gemeente Midden-Delfland die zich over een periode van ten minste 25 jaar in zeer hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor de Midden-Delflandse samenleving. Eerder mochten IJsbrand Chardon, Jacques Moerman en Jacques Senf de onderscheiding in ontvangst nemen.