Als inwoner van de gemeente Midden-Delfland heeft u verschillende mogelijkheden om invloed uit te oefenen:

Inloopspreekuur bij uw volksvertegenwoordigers (fractieberaad)

Elke fractie bereidt zich voor op de commissie- en raadsvergadering. Zes fracties (CDA, ChristenUnie, D66, Mijn Partij, OGP en VVD) doen dat op de donderdag voorafgaand aan de commissie- of raadsvergadering, vanaf ca. 20 uur. Fractie PvdA komt op de dinsdagavond bijeen, vanaf ca. 18.30 uur (de commissie- of raadsvergadering begint over het algemeen om 19.30 uur). 

U kunt bij de fracties aandacht vragen over één van de agenda-onderwerpen. Uiteraard kunt u ook andere onderwerpen aan hen voorleggen en bespreken. U bent welkom in het Gemeentehuis te Schipluiden, Anna van Raesfeltstraat 37. De fractiekamers zijn toegankelijk via de zij-ingang aan de Tiendweg. Het is wel prettig als u van tevoren een afspraak maakt met degene(n) die u wilt spreken (kijk voor de mailadressen op de pagina raadsleden).

Inspreken bij een commissievergadering

Bij elke commissievergadering heeft u de mogelijkheid om in te spreken. Dit kan gaan over agendapunten, maar u kunt ook aandacht vragen voor andere onderwerpen. Er gelden enkele spelregels.

  • Maximale spreektijd is 5 minuten per persoon. Bij aanmelding van meer dan 6 insprekers, kan de spreektijd worden ingekort.
  • Aanmelding vooraf bij de Griffier, de heer Arjan de Vos.Hij is bereikbaar op telefoonnummer (015) 380 41 08 of per mail griffie@middendelfland.nl
  • Na het inspreken kunnen de commissieleden aanvullende vragen aan de inspreker stellen.
  • Voor de verslaglegging is het prettig als u uw inspreektekst vooraf aan de griffier toestuurt.

Graag willen wij u erop attenderen dat de commissievergadering live in beeld en geluid wordt uitgezonden en ook later te bekijken is via de gemeentelijke website.

Inspreken bij een raadsvergadering

Bij elke raadsvergadering kunt u alleen inspreken over op de agenda staande voorstellen. Welke onderwerpen dat zijn wordt aangegeven op de agenda.

Er gelden enkele spelregels.

  • Maximale spreektijd is 5 minuten per persoon. Bij aanmelding van meer dan 6 insprekers, kan de spreektijd worden ingekort.
  • Aanmelding vooraf bij de Griffier, de heer Arjan de Vos. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (015) 380 4 108 of per mail griffie@middendelfland.nl
  • Na het inspreken kunnen de raadsleden aanvullende vragen aan de inspreker stellen.
  • Voor de verslaglegging is het prettig als u uw inspreektekst vooraf aan de griffier toestuurt.

Graag willen wij u erop attenderen dat de raadsvergadering live in beeld en geluid wordt uitgezonden en ook later te bekijken is via de gemeentelijke website.

Heeft u gevonden wat u zocht?