Wat is het?

De gemeente wil dat alle kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. Daarom vinden wij de gezondheidszorg voor alle kinderen tussen de 0 en 18 jaar erg belangrijk. Voor een deel is dit wettelijk geregeld in de Wet publieke gezondheid (Wpg). Daarnaast voeren wij ook preventieve taken uit, zoals voorlichtingen aan ouders.

Hoe werkt het?

In Midden-Delfland wordt jeugdgezondheidszorg uitgevoerd door JGZ Zuid-Holland West (JGZ). Het doel is om vroegtijdig knelpunten in de (sociale) gezondheid of de opvoeding te signaleren en zo nodig te behandelen of erover te adviseren. JGZ geeft ook cursussen.

Wanneer u uw kind bij de gemeente heeft aangegeven, stuurt de gemeente deze gegevens door naar JGZ. U ontvangt vervolgens van JGZ een uitnodiging voor een bezoek aan het consultatiebureau voor de gehoortest. Na uw bezoek op het consultatiebureau zal een tweede afspraak worden gemaakt.

Oudere kinderen krijgen een bezoek van JGZ op school.

Vaccinaties

JGZ ent kinderen in tegen een aantal (kinder)ziektes. De vaccinaties worden gegeven op het consultatiebureau volgens een vaststaand vaccinatieschema. Voor vaccinaties van tieners worden speciale vaccinatiemiddagen gehouden.

Wat moet ik doen?

Contact

JGZ is van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur bereikbaar via:

Telefoon: 088 - 054 99 99E-mail: info@jgzzhw.nlWebsite: www.jgzzhw.nl(externe link)

Heeft u een vraag over de verzorging of de opvoeding van uw kind? U kan bellen of whatsappen met een jeugdverpleegkundige.

Telefoon: 088 - 054 99 99 (optie 2)Whatsapp: 085 - 808 15 67

Op afspraak kunt u ook gebruik maken van een inloopspreekuur bij u in de buurt.

Heeft u gevonden wat u zocht?