Midden-Delfland is een waardevol agrarisch cultuurlandschap: een echt ‘oer-Hollands’ polderlandschap, met koeien in de wei. De inwoners van deze drukbevolkte regio genieten hier van de rust, de ruimte en de natuur. Voor de kwaliteit van het wonen en de economische vitaliteit van de regio is het belangrijk dat Midden-Delfland aantrekkelijk blijft en steeds beter bereikbaar wordt.

Maaslandse Poort

De Maaslandse Poort is een van de poorten binnen ‘Hof van Delfland’, het groene netwerk waar Midden-Delfland onderdeel van is. Vanwege haar strategische ligging ontwikkelt Maaslandse Poort zich als een recreatief transferium. Hier parkeren bezoekers hun auto om te recreëren in het Midden-Delfland gebied. Met het Ontwikkelingskader Maaslandse Poort (OMP) wil de gemeente Midden-Delfland verder invulling geven aan de Maaslandse Poort. U vindt het OMP in de bijlage onderaan deze pagina.

Locatie voormalige Kistenfabriek

In 2018 heeft de gemeente de Kistenfabriek aangekocht. Hiermee heeft de gemeente een stap gezet in de succesvolle ontwikkeling van de Maaslandse Poort Zo draagt deze entree straks positief bij aan de groene identiteit van Midden-Delfland. In de tijdelijkheid heeft de gemeente het perceel landelijk ingericht en ruimte beschikbaar gesteld om een standplaats mogelijk te maken. Daarbij hebben jonge lokale ondernemers een kans gekregen een eigen bedrijf te starten, en dat lukt hen goed!.

De gemeente Midden-Delfland ontwikkelt de locatie Kistenfabriek niet zelf. Zij roept partijen met realisatieplannen op zich te melden. Initiatieven voor de ontwikkeling moeten voldoen aan het onderstaande ontwikkelingskader en het huidige bestemmingsplan. Het bestemmingsplan staat op www.ruimtelijkeplannen.nl(externe link). Zodra de plannen voor de invulling van de locatie Kistenfabriek concreet zijn, informeren wij deze partijen.