Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en
bedrijfsvoering . Het bedrijf maakt bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Maatschappelijk verantwoord ondernemen biedt bedrijven verder kansen om een stapje verder te gaan en zich te richten op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu, nu en in de toekomst.

MVO Midden-Delfland

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel en is een gedachtegoed dat uitstekend past bij Cittaslow Midden-Delfland. Zelf passen we MVO toe door middel van bijvoorbeeld de LED-verlichting in de openbare ruimte, het nieuwe gemeentehuis dat CO2 neutraal is, het project Duurzaam Boer blijven. Dit project streeft naar een kringloopbenadering voor de boeren, de Duurzaam Ondernemen Scan in 2010, de Duurzaamheidsmanifestatie in 2011, het aanbieden van de Milieubarometer en de OndernemersAward Cittaslow Midden-Delfland. 

Als gemeente willen we ondernemers op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen verder informeren, inspireren en samenbrengen. Dit doen we de komende jaren door o.a.:

  • Aanbestedingsbeleid tegen het licht te houden.
  • Informatie over MVO op het digitale ondernemersloket te ontsluiten.
  • Digitale nieuwsbrief opstellen met MVO als thema.
  • Bij de OndernemersAward Cittaslow Midden-Delfland het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen mee te nemen.
  • Het bedrijfsleven aan te laten takken op het internationale Cittaslow Netwerk. Dit door ondernemers bewust te maken van het bestaan van dit netwerk en hierover helder te communiceren.
  • Themabijeenkomsten te organiseren met MVO als thema.

Heeft u gevonden wat u zocht?