Orange the World is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Het is een initiatief van de Verenigde Naties. De campagne vindt jaarlijks plaats tussen 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en 10 december, Internationale Mensenrechtendag. Wij hesen vandaag alvast de vlag bij het gemeentehuis.

Geen geweld tegen vrouwen en meisjes

In Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Daarom wordt met de campagne niet alleen aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen en meisjes, maar wordt iedereen aangespoord om medestander te worden. Het oranje uitlichten van belangrijke gebouwen is inmiddels een vast onderdeel van Orange the World.

Orange the World in Midden-Delfland

De gemeente Midden-Delfland werkt samen met de Soroptimist Club Beneden Maas aan de Orange the World campagne. Van 25 november tot en met 10 december hangen er op verschillende plaatsen in de gemeente posters en de campagnevlag. Ook zijn de Rooms-Katholieke kerk in Den Hoorn, de Oude Kerk in Maasland  en 2 molens ’s avonds oranje verlicht. Op zaterdag 25 november staat er een kraam bij de supermarkt in Maasland. Daar kunt u meer informatie krijgen over de campagne.

Veilig, overal en altijd

Dit jaar is het thema van de campagne ‘Veilig, overal en altijd’. Want geweld kan overal plaatsvinden; niet alleen achter de voordeur of op straat, maar ook op het werk, bij het uitgaan, op de sportclub, in het openbaar vervoer, op school, in de zorg én digitaal.

Iedereen kan bijdragen aan een toekomst zonder geweld

De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. In Nederland is telefoonnummer 0800-2000 het meldpunt voor alle slachtoffers van geweld of intimidatie. Door mensen aan te spreken op grensoverschrijdend gedrag, mensen te steunen die geweld of intimidatie meemaken, en door het thema bespreekbaar te maken draagt u bij. Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit helpen.

Informatie en mogelijkheden om te melden

Voor meer informatie over de internationale Orange the World-campagne: www.orangetheworld.nl(externe link)

Voor een melding kunt u terecht bij: geweldtegenvrouwenmelden.nl(externe link)