Ondernemersplein maakt u als ondernemer wegwijs door de grote hoeveelheid informatie van de overheid. U ziet met welke wetten, regels, vergunningen en belastingen u te maken krijgt. Bent u benieuwd naar wat er verandert?Ondernemersplein geeft u een overzicht van wetswijzigingen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie dan kunt u de subsidiewijzer op die site hanteren.

In de gemeente Midden-Delfland is ook lokale regelgeving van toepassing. U vindt de lokale regelgeving op www.overheid.nl. Klik onder 'Zoek op locatie' op 'Gemeenten' en selecteer vervolgens 'Midden-Delfland'. Klik daarna op 'zoeken'. U ziet dan alle verordeningen en beleidsstukken die vandaag geldend zijn.
Bent u op zoek naar een niet meer geldende verordening of beleidsstuk, verwijder dan aan de linkerkant in de rubriek 'verfijn zoekopdracht' het onderdeel 'Regeling geldend op'.

Meldpunt Regeldruk

Soms moet u voor uw bedrijf zaken regelen bij uw gemeente of een andere lokale overheidsinstantie. Heeft u wel eens het idee dat dit stroef verloopt? Stoort u zich aan te veel of onduidelijke regels? Of is de dienstverlening niet naar uw zin? Dan kunt u via  Ondernemersplein eenvoudig aangeven wat u stoort. Daar worden signalen van ondernemers uit het hele land verzameld en anoniem doorgestuurd naar het Adviescollege toetsing regeldruk (Actal). Zo ontstaat een landelijk beeld van de meest storende regelgeving en van problemen die zich voordoen bij de dienstverlening door overheden. Actal gebruikt de meldingen om structurele oplossingen te vinden voor veelvoorkomende problemen. En brengt hierover advies uit aan de Nederlandse regering.

Heeft u gevonden wat u zocht?