Sollicitatieprocedure

Heb je een vacature gevonden bij ons en gesolliciteerd? Dan ontvang je binnen vijf werkdagen van ons een schriftelijke ontvangstbevestiging. De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

Selectie sollicitatiebrieven en CV’s

Het selectieteam, bestaande uit de leidinggevende, een Personeels- en Organisatieadviseur en enkele medewerkers uit het team, lezen alle sollicitaties goed door en bepalen aan de hand van de functie-eisen en competenties welke kandidaten geschikt lijken voor de functie. Ook bepalen zij of er sollicitanten reservekandidaat zijn. De ervaring leert dat persoonlijkheid en motivatie, verwoord in de sollicitatiebrief, soms hoger scoren dan de (werk)ervaring. Wij zijn altijd op zoek naar een werknemer die goed in onze organisatie past en een klik heeft met onze collega's.

Eerste gesprek

Binnen vijf werkdagen na de sluitingsdatum van de sollicitatietermijn laten wij je weten of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. Soms zijn van tevoren data vastgelegd, dit staat dan vermeld in de advertentietekst. Het gesprek is oriënterend en wordt ook wel een kennismakingsgesprek genoemd. Bij het eerste gesprek is de leidinggevende aanwezig, een Personeels- en Organisatieadviseur en een medewerker uit het team. In het gesprek gaan we dieper in op jouw kennis, ervaringen, competenties en interesses. Ook kijken we of jouw wensen bij die van ons aansluiten en of je bij de organisatie past.

Tweede gesprek

Als de uitkomst van het eerste gesprek positief is, volgt er een tweede gesprek. Bij dit gesprek gaan we vooral in op de inhoud van de functie en daarom zijn er, naast de leidinggevende, directe medewerkers uit het team aanwezig zijn. Daarna kan een (ontwikkel)assessment deel uitmaken van de procedure.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Als de gesprekken, en het eventuele assessment, goed zijn verlopen dan doen wij je een aanbod voor een benoeming. Als je dat aanbod accepteert, word je benoemd bij de gemeente Midden-Delfland.

Introductiedag

Voor onze nieuwe collega's organiseren wij een introductiedag. Tijdens deze dag wordt er o.a. aandacht besteed aan integriteit (afleggen van eed of belofte), de kernopgaven van de gemeente (gebiedsvisie en vitale dorpen), ons dienstverleningsconcept, de medezeggenschapsraad en de personeelsvereniging. De dag wordt afgesloten met een rondrit door onze gemeente.

Heeft u gevonden wat u zocht?