Stage lopen bij de gemeente

Praktijkervaring opdoen is een essentieel onderdeel van opleidingen. Daarom leveren wij een bijdrage aan het opdoen van praktijkervaring door scholieren en studenten. Vanuit een medeverantwoordelijkheid voor het goed opleiden van toekomstige medewerk. Maar we zijn een kleine gemeente en in dat opzicht moeten we eerlijk zijn en erkennen dat we wel de ambitie hebben, maar niet altijd de mogelijkheden. Toch nodigen wij je van harte uit je stageverzoek naar ons te sturen. Wij zullen dan heel zorgvuldig kijken of een stage mogelijk is.

Wat zet je in je sollicitatiebrief

Naast je persoonlijke gegevens en je achtergrond, ontvangen wij graag informatie over je opleiding en de stage. Ook is het fijn als je je leerdoelen en jouw motivatie duidelijk aan kunt geven.
Geef bij een afstudeeropdracht duidelijk aan welke wensen en ideeën jij hebt over de opdracht en op welke afdeling je de opdracht wilt doen binnen onze organisatie.

Meest voorkomende stagemogelijkheden binnen de gemeente Midden-Delfland:

  • Stages vanaf 4 weken
  • Stages vanaf MBO niveau 4
  • Stages op het juridische vlak
  • Stages met een communicatieve achtergrond
  • Stages VMBO/MBO Land en Tuinbouw (groen en civiele techniek)
  • Stages MBO/HBO civiele techniek
  • Afstudeerstages

Persoonlijke begeleiding

Tijdens je stage zullen wij je zo begeleiden, dat je zoveel mogelijk zult leren. Jouw persoonlijke begeleider maakt je wegwijs in gemeenteland en zorgt dat je, aan de hand van je persoonlijke leerdoelen, werkzaamheden kunt doen die aansluiten bij je opleiding.

Motivatie

We verwachten dat je gemotiveerd bent en hard mee wilt werken. We waarderen het als je initiatief toont en je ideeën laat horen. Jouw werktijden worden vooraf afgesproken en vastgelegd in het stagecontract.

Stagevergoeding

Onze gemeente kent dezelfde vaste stagevergoeding als de Rijksoverheid. Deze vergoeding bedraagt op dit moment € 597,60 bruto per maand o.b.v. 32 uur per week. Werk je minder uren, dan krijg je ook een lagere vergoeding. De stagevergoeding wordt maandelijks overgemaakt. Voor stages met een aaneengesloten duur van minder dan een maand wordt geen vergoeding toegekend.

Als je als stagiair niet kan beschikken over een geldige OV-kaart, dan ontvang je een reiskostenvergoeding overeenkomstig de reiskostenregeling woon-werkverkeer.

Online sollicitatieformulier

Heb je interesse in een stage bij de gemeente Midden-Delfland? Stuur dan je motivatie en cv via het online sollicitatieformulier

Heeft u gevonden wat u zocht?