Een eigen bedrijf beginnen: wat komt hier nu precies allemaal bij kijken? Een ondernemingsplan schrijven is voor veel ondernemers een hele opgave. Toch geeft zo’n plan juist die inzichten die nodig zijn om succesvol te kunnen ondernemen. Eventuele financiers vragen ook om een goed onderbouwd plan. Maar hoe begint u hieraan en wat zet u er wel of niet in?

Regionaal Bureau Zelfstandigen

Sinds enige tijd heeft de gemeente Midden-Delfland een samenwerkingsovereenkomst met het Regionaal Bureau Zelfstandigen in Rotterdam. In het Regionaal Bureau Zelfstandigen zijn startende én gevestigde ondernemers van harte welkom. Als één centraal punt voor ondernemers kunt u terecht voor advies en informatie over ondernemerschap.

Ondernemersverenigingen

In de gemeente Midden-Delfland zijn 5 ondernemersverenigingen actief. Het voordeel voor u als ondernemer is dat een ondernemersvereniging de plaatselijke belangen namens u vertegenwoordigt. Zij voorzien u van praktische informatie, zoals kortingen, uitnodigingen voor informatie- en netwerkevenementen, regionaal ondernemersnieuws, interessante projecten of meer informatie over maatregelen die voor u (financieel) interessant kunnen zijn.

Daarnaast is er een netwerk voor ondernemende vrouwen in Midden-Delfland, VIA (Volop in Actie): www.viamiddendelfland.nl

Microfinanciering

Bent u een (startende) ondernemer en heeft u krediet of begeleiding nodig? Dan kunt u in aanmerking komen voor microfinanciering. Microfinanciering biedt u een starters-  of bedrijfskrediet tot € 50.000, coaching en ondernemerstools. 

Kamer van Koophandel

Elk jaar beginnen zo’n 100.000 Nederlanders voor zichzelf. Denkt u ook aan een eigen bedrijf? Alle vragen waar u tegenaan loopt, kunt u stellen op de jaarlijkse startersdag van de Kamer van Koophandel.

Wanneer een ondernemer meer hulp nodig heeft bij de start van het bedrijf, meestal bij het maken van een goed ondernemersplan, adviseren wij contact op te nemen met de Kamer van Koophandel voor een intakegesprek en eventueel een maatwerkgesprek. U kunt via de site ook handige tips en stappenplannen krijgen: https://ondernemersplein.kvk.nl/bedrijf-starten

Belastingdienst

Als u voor uzelf bent begonnen moeten diverse zaken geregeld worden. U kunt denken aan het betalen van landelijke overheidsbelastingen betalen en het bijhouden van uw administratie. Ook heeft u misschien recht op speciale regelingen. De belastingdienst helpt u hierbij.

Voor veel startende ondernemers geldt dat ze uitstekend op de hoogte zijn van zaken die op hun vakgebied spelen. Maar een onderneming voeren vraagt meer. U moet keuzes maken. Welke rechtsvorm krijgt uw onderneming bijvoorbeeld? Hoe gaat u uw onderneming financieren? En hoe zit het met huisvesting? De keuzes die u maakt hebben ook gevolgen voor uw belastingen, uw verzekeringen en voor de premies die u moet  betalen. Voor startende ondernemers heeft de Belastingdienst speciale stimulerende startersregelingen in de vorm van een kleineondernemersregeling.

Heeft u gevonden wat u zocht?