Wat is het?

Als u vrijwilligerswerk doet, bent u niet altijd goed verzekerd. Daarom heeft de gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten. Bent u vrijwilliger? Dan bent u automatisch verzekerd bij deze verzekering. Dit betekent dat u verzekerd bent als u een ongeluk krijgt of schade veroorzaakt.

Per 1 januari 2015 heeft gemeente Midden-Delfland een vrijwilligersverzekering afgesloten bij Vrijwilligersnet Nederland. Vrijwilligers die wonen in Midden-Delfland zijn hiermee niet meer verzekerd via Vrijwilligerspunt Eindhoven. Vrijwilligersorganisaties hoeven zich niet meer te melden bij de vrijwilligersverzekering, want alle vrijwilligers die wonen in de gemeente Midden-Delfland zijn automatisch verzekerd. Vrijwilligers die in andere gemeenten wonen, zijn verzekerd via de eigen woongemeente.

De polisvoorwaarden en overige informatie kunt u vinden via http://vrijwilligersnetnederland.nl/vrijwilligerspolis/.

In geval van schade of letsel wordt altijd eerst naar uw eigen verzekering gekeken, wanneer die geen uitsluitsel kan geven, dan kan een beroep worden gedaan op de vrijwilligersverzekering van de gemeente Midden-Delfland.

Direct regelen:

Vul het digitale schadeformulier in (via website Vrijwilligersnet Nederland)

Wat moet ik doen?

U hoeft niets te doen. U bent automatisch verzekerd.

Wat moet ik doen bij schade?

Na een ongeval/schade moet u op de website van Vrijwilligersnet Nederland een digitaal schadeformulier invullen en te verzenden naar Vrijwilligersnet Nederland. Dit formulier vindt u op de website van Vrijwilligersnet Nederland onder het kopje “Wat te doen bij schade”. Door een schade of een ongeval zo snel mogelijk bij Vrijwilligerspunt te melden, voorkomt u problemen achteraf.

Hoe werkt het?

Elke vrijwilliger is verzekerd bij de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Het maakt niet uit hoe oud u bent, welk vrijwilligerswerk u doet of hoe vaak u dit doet. Ook als u een maatschappelijke stage doet bent u verzekerd.

Bent u vrijwilliger bij de brandweer of politie? Dan bent u niet verzekerd via deze verzekering.

Bent u mantelzorger? Dan bent u alleen verzekerd als u een ongeval krijgt of als uw persoonlijke eigendommen kwijt of beschadigd raken.

Heeft u gevonden wat u zocht?