Het Maatschappelijk Team is het gemeentelijke team van zorgprofessionals waarbij u terecht kunt met alle soorten vragen over de zorg voor kinderen én volwassenen. Er is kennis en ervaring aanwezig op het gebied van de opvoeding van kinderen, opgroeien, omgaan met een beperking, de inzet van de juiste gespecialiseerde zorg, GGZ, maatschappelijk werk etc. Maar ook is de gemeente het loket voor alle zorg- en ondersteuningsvragen van volwassenen op het gebied van bijvoorbeeld de Wmo.

Met al uw verschillende vragen naar 1 loket

Het Maatschappelijk Team is ondergebracht in het gemeentehuis. Hierdoor zorgt de gemeente voor één laagdrempelig, klantvriendelijk loket voor alle soorten zorgvragen en advies, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Heeft u vragen op het gebied van opvoeding, zorg voor alle leeftijden en/ of (financiële) ondersteuning, dan kunt u bellen met het vertrouwde algemene telefoonnummer van de gemeente, (015) 380 41 11. De medewerkers van het Klant Contact Centrum zorgen ervoor dat u met uw vraag bij de juiste persoon terecht komt, zonder dat u zelf hoeft te zoeken naar het juiste loket. Dit geldt ook voor organisaties als scholen, kinderopvang, sportverenigingen etc.

Wilt u graag een persoonlijk gesprek bij u thuis of op het gemeentehuis, dan kunt u bellen voor een afspraak, maar u kunt ook een e-mail sturen of het online contactformulier invullen, zie verderop voor alle contactmogelijkheen. Een medewerker van het Maatschappelijk Team neemt dan contact met u op.

Nauwe samenwerking achter de schermen

Niet alleen voor u als inwoner is het makkelijk om naar 1 locatie te gaan voor al uw gemeentelijke vragen én uw zorgvragen. Achter de schermen werken zorgprofessionals nu ook fysiek dicht bij elkaar en werken de verschillende (zorg-) disciplines binnen de gemeente nog nauwer samen. Het principe van ‘1 gezin, 1 plan en 1 contactpersoon’  krijgt zo nog beter vorm.

Jeugd en gezin

Wij kunnen bijvoorbeeld het volgende voor u en uw gezin betekenen:

 • Vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) helpen wij u als uw kind beperkingen in het dagelijks leven ondervindt.
 • Wij geven advies bij opvoedingsvragen en waar nodig bieden we hulp thuis.
 • Heeft u het vermoeden dat uw kind een ontwikkelingsprobleem of verstandelijke beperking heeft? Wij denken met u mee en kunnen uw kind doorverwijzen.
 • Wij helpen jongeren bij het creëren van een toekomstperspectief, als het op school of op werk niet zo loopt als gewenst.
 • Wij helpen de communicatie tussen ouders en/of kinderen te verbeteren.
 • Wij beantwoorden vragen over (kinder-) mishandeling en werken samen met u aan een oplossing.
 • Wij bieden ook hulp aan kinderen en jongeren die zelf met vragen/ problemen bij ons aankloppen.

Coördinatie van zorg

Heeft uw gezin te maken met verschillende hulpverleners? Dan kunnen wij deze zorg voor u coördineren.

Wat kunnen wij voor volwassenen betekenen? 

Wij kunnen bijvoorbeeld het volgende voor u betekenen:

 • Vanuit de Wmo bieden wij ondersteuning als u beperkingen ondervindt in uw dagelijks leven.
 • Samen met anderen helpen wij u zelfstandig te blijven. Zodat u actief blijft, prettig leeft en zich niet eenzaam voelt.
 • Wij bieden hulp bij rouwverwerking.
 • Wij helpen bij spanningsklachten en assertiviteitsproblemen.
 • Wij helpen bij relatieproblemen en echtscheidingen.
 • Wij helpen u bij inkomensproblemen.
 • Wij helpen u als u problematische schulden heeft.

Bezorgd om een ander?

Maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving die zelf geen hulp zoekt? Neemt u dan ook contact op met het Maatschappelijk Team.

 • Wij bieden advies bij zorgen over uw medemens, ook als zij zelf geen hulp zoeken.
 • Zo nodig gaan wij langs bij diegene waar u zich zorgen over maakt.
 • Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om: psychiatrie, verslaving, sociaal isolement, vervuiling en overlast.

Contact

Het Maatschappelijk Team is op werkdagen bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente (015) 380 41 11. U kunt het Maatschappelijk Team ook mailen via maatschappelijkteam@middendelfland.nl ( geef uw contactgegevens en bij voorkeur al een korte omschrijving van uw vraag aan), of het online contactformulier invullen. Het Maatschappelijk Team vindt u in het gemeentehuis in Schipluiden. Daarnaast is het Maatschappelijk Team ook te vinden in het gezondheidscentrum in Den Hoorn. Het Maatschappelijk Team kan naar u toekomen voor een gesprek bij u thuis, maar ze kunnen ook met u afspreken in uw dorp of op het gemeentehuis.

Heeft u gevonden wat u zocht?