Binnen de gemeente is een jongerenconsulent werkzaam. Jongeren tussen de 18 en 27 jaar vallen onder de doelgroep van de jongerenconsulent. Dit betreft jongeren die geen werk hebben of een uitkering ontvangen. Maar ook jongeren die spijbelen of vroegtijdig de school verlaten (zonder startkwalificatie) kunnen terecht bij de jongerenconsulent.

De jongerenconsulent ondersteunt jongeren bij het krijgen van een zo goed mogelijke uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Dit kan door te voorkomen dat jongeren voortijdig de school verlaten. Maar ook door hen te helpen bij het behalen van een startkwalificatie. Verder helpt de jongerenconsulent bij het vinden van een stageplek en het opdoen van werkervaring.

Om te zorgen dat jongeren werkervaring kunnen opdoen hebben we ondernemers  nodig! We zoeken ondernemers die een leerwerkplek of praktijkleerplaats aanbieden. Er zijn jongeren die geen baan kunnen vinden omdat zij geen werkervaring hebben. Of ze volgen een opleiding, maar kunnen geen geschikte stageplek vinden. Andere jongeren willen werken maar ook hun startkwalificatie halen. Zij volgen dan een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL-opleiding) waarbij ze 4 dagen werken en 1 dag naar school gaan.

Al die jongeren willen we helpen. En dat kan lukken met ondernemers die bereid zijn jongeren een kans te geven!

Contact

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen, neem dan contact op met de jongerenconsulent:

Heidi van Leeuwen, telefoon (015) 380 41 48 of stuur een mail naar jongerenconsulent@middendelfland.nl

Heeft u gevonden wat u zocht?