Midden-Delfland heeft drie wijkagenten. Samen vormen zij het dagelijks aanspreekpunt van de politie op straat en nemen zij bij afwezigheid de werkzaamheden van elkaar over.

Waarvoor kunt u bij de wijkagent terecht?

U kunt met uw wijkagent in gesprek gaan over criminaliteit, overlast, onveilige locaties of andere ongewenste situaties, advies en voorlichting over veiligheid in uw omgeving, conflictbemiddeling, preventie, opstarten buurtcirkel, enz. De wijkagenten zijn hiervoor bereikbaar via het online contactformulier van de politie(externe link). Het verzoek is om de naam van de desbetreffende wijkagent te vermelden, zodat het bericht naar de juiste wijkagent doorgezonden kan worden.

Ziet u strafbare feiten op heterdaad plaatsvinden, bel dan 112. Dit nummer belt u ook bij andere spoedeisende zaken. Heeft u geen spoedeisende melding, maar u wilt wel contact met de politie(externe link), bel dan 0900-8844 (2 cent per minuut, plus uw gebruikelijke belkosten).

Spreekuur wijkagenten

Er is geen vast spreekuur meer met de wijkagenten op het gemeentehuis. Maar als de deur open staat dan kunt u binnenlopen. Is er niemand aanwezig? Dan kunt u uw vraag stellen via het formulier(externe link) en dan neemt de wijkagent contact met u op.  

Aangifte van strafbare feiten doet u via internet(externe link) of na afspraak op het politiebureau Westland, Vierschaar 1 in Naaldwijk, tel. 0900-8844. Voor publiek zijn de openingstijden van Bureau Westland als volgt: maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 18.00 uur, vrijdag tussen 09.00 en 21.00 uur, zaterdag en zondag is het bureau gesloten. Er is overigens altijd een surveillance-eenheid van de politie bij u in de buurt.

Taken van de wijkagenten

De wijkagenten zijn dagelijks in de dorpen aanwezig om toezicht te houden en om met u in gesprek te gaan over de diverse politieonderwerpen. Als de politie niet zelf een oplossing kan bieden, dan kunnen zij u altijd naar een andere organisatie doorverwijzen. Daarnaast wonen de wijkagenten diverse netwerkbijeenkomsten bij over kinderen en volwassenen waar zorgen over zijn. De wijkagenten worden ook ingezet bij de evenementen/feesten in Midden-Delfland.

Samen staan we sterk

Het doel van de politie is om de samenleving veiliger te maken. De wijkagenten vragen daarom nadrukkelijk melding te maken van ongewenste situaties of aangifte te doen van strafbare feiten. Naar aanleiding van uw melding of aangifte wordt er – al dan niet met andere partners - naar een oplossing gezocht. Samen staan we sterk.

Nationale politie

Politiemedewerkers zijn 24 uur per dag inzetbaar voor de basispolitiezorg. Dat wil zeggen de zorg voor een veilige en leefbare wijk, stad of regio. Het basispolitiewerk bestaat globaal uit politietoezicht, preventieadvies, afhandeling van de verkeersproblematiek, eenvoudig recherchewerk, verlenen van hulp en handhaven van wetten en regels. Zo is de politie dagelijks aanwezig op straat (surveillance). Dit voorkomt overtredingen en misdrijven, simpelweg vanwege de grotere pakkans.
Op de website www.hoeveiligismijnwijk.nl(externe link) kunt u bekijken hoe het gesteld is met de criminaliteit in uw eigen wijk.

Aangifte of melding doen

U kunt via de website van de politie aangifte of melding doen(externe link).  

Heeft u gevonden wat u zocht?