Waarom doen we dit?

Afval inzamelen met een zijlader heeft meerdere voordelen. Zo zijn er dankzij de mechanische arm minder medewerkers nodig en kunnen we per dag meer containers legen. Daarnaast biedt de mechanische arm verbetering voor de arbeidsbelasting, met als resultaat een duurzame en gezonde inzet van onze medewerkers. De vrijgekomen arbeidsplaatsen vullen we op een andere manier in. Medewerkers worden ingezet als grondstofcoach of als chauffeur/belader in de regio’s waar het aantal huishoudens toeneemt. Tot slot besparen we kosten, zodat de gemeente de afvalstoffenheffing voor u zo laag mogelijk kan houden.

Wanneer komen we bij u langs?

De actuele inzameldagen vindt u in de Avalex App onder het menu ‘inzamelen & ophalen’. U kunt de app downloaden in de Google Play Store of de App Store. Ook op de website vindt u de afvalkalender met alle inzameldagen. Ga naar www.avalex.nl/kalender en vul uw postcode en huisnummer in.

Aanbiedregels en aanbiedlocaties

Voor het aanbieden van uw container gelden een aantal regels:

  • Zet de container voor 7.30 uur op de aanbiedlocatie die bij uw huis hoort.
  • Laat een stoeptegel ruimte tussen uw container en die van uw buren.
  • Zet de container met de opening naar de weg.
  • Zet de container niet naat obstakels, zoals paaltjes, bomen en auto's.
  • Zet geen los afval naast de container. De mechanische arm kan dit niet oppakken.
  • Haal de lege container zo snel mogelijk weer weg, in ieder geval dezelfde dag voor 22.00 uur.

De besluiten met alle aanbiedlocaties kunt u onderstaand onder het kopje 'Documenten' bekijken.

PMD-inzamelzakken

PMD-afval is licht van gewicht en dat betekent dat de PMD-containers bij slecht weer kunnen omwaaien. We adviseren u om het PMD-afval in een zak te verzamelen en deze zak in de container te gooien. Hiermee voorkomt u dat het afval gaat rondzwerven. Bij de meeste supermarkten kunt u deze PMD-inzamelzakken kopen.

Vragen?

Als u nog vragen heeft over zijbelading, dan kunt u contact  opnemen met Avalex: kijk op www.avalex.nl/contact voor alle contactmogelijkheden.

Documenten dorp Schipluiden

Documenten dorp Maasland

Documenten dorp Den Hoorn

Documenten buitengebieden