Alles geregeld?

Als het goed is heeft u nu de eerste drie stappen doorlopen en heeft u:

  1. een datum en tijdstip bepaald;
  2. een trouwlocatie besproken voor die dag en
  3. een trouwambtenaar besproken voor die dag.

Dan maakt u nu een afspraak bij de gemeente Midden-Delfland om samen uw melding van het voorgenomen huwelijk of partnerschap te gaan doen.

Afspraak maken

Let op! In verband met COVID-19 (het coronavirus) is het doen van de melding alleen mogelijk als u binnen twee maanden gaat trouwen. Met deze tijdelijke maatregel beschermen wij uw en onze gezondheid.

Trouwt u binnen twee maanden? Bel dan met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer (015) 380 41 11 of e-mail uw gegevens en uw trouwdatum aan KCC@middendelfland.nl.

Meenemen naar de afspraak

U komt samen naar de afspraak op het gemeentehuis om de melding te doen en u neemt de volgende documenten mee:

  1. Van u allebei het paspoort of de identiteitskaart
  2. Van alle getuigen een kopie legitimatiebewijs, van een rijbewijs of identiteitskaart ook de achterkant. (2, 3 of 4 meerderjarige getuigen)

Extra meenemen

  1. Als één van de partners niet de Nederlandse nationaliteit heeft, in het buitenland is geboren of in het buitenland woont of heeft gewoond, zijn misschien aanvullende documenten nodig. Vraag bij het Klant Contact Centrum na of u extra documenten mee moet brengen naar de afspraak. 
  2. Het ingevulde aanvraagformulier voor een eigen locatie, als u voor deze optie kiest
  3. Het ingevulde aanvraagformulier voor een eigen trouwambtenaar, als u voor deze optie kiest

Tijdens het gesprek kunt u ook een trouwboekje uitkiezen. Wij adviseren u om de afspraak minimaal zes weken voor het huwelijk of het geregistreerd partnerschap in te plannen. Als er iets niet juist is of ontbreekt heeft u nog ruim de tijd om de melding compleet te maken. Daarmee voorkomt u dat uw gedroomde trouwdatum misschien niet door kan gaan!

Gratis trouwen

Let op! Als u geïnteresseerd bent in een gratis voltrekking van een huwelijk of partnerschap is de aanpak anders. Lees daarvoor verder onder het hoofdstuk "Gratis trouwen".