Afval, huishoudelijk afval

Wat is het?

Restafval

In de kernen van Midden-Delfland kunt u uw huishoudelijk restafval kwijt in ondergrondse containers in de buurt. Deze containers zijn of worden uitgevoerd met vulgraadsensoren. Avalex bepaalt op basis van deze gegevens of de container 2 keer per week wordt geleegd of minder vaak. De ondergrondse containers zijn te vinden via de website van Avalex. Voer op deze website uw postcode en huisnummer in. Vervolgens kunt u op de kaart zien waar de ondergrondse containers staan. U kunt de verschillende afvalsoorten (zoals restafval, GFT, PMD, papier, glas en textiel) aan- en uitzetten, zodat u goed kunt zien waar welke container staat.

In de buitengebieden of aangewezen gebieden binnen de kernen hebben de bewoners een minicontainer voor restafval. Deze wordt 4-wekelijks geleegd. Bekijk uw persoonlijke ophaalkalender via www.avalex.nl/kalender.

Een extra container voor restafval krijgt u enkel op medische indicatie. Neem hiervoor contact op met de gemeente.

GFT afval

Het groente-, fruit- en tuinafval (GFT) zamelen we op twee manieren in:

  • Woont u in de laagbouw, dan kunt u GFT kwijt in de groene minicontainer. In de afvalkalender vindt u precies wanneer deze geleegd worden.
  • Woont u in een boven- of galerijwoning, dan kunt u het GFT kwijt in de verzamelcontainer in of dicht bij het gebouw. De verzamelcontainer wordt vaak wekelijks geleegd.

Heeft u een extra minicontainer voor GFT nodig, dan bestelt u deze gratis bij Avalex.

Winterregeling GFT

In de winter zijn de planten in rust en de tuin vraagt weinig onderhoud. De GFT-container raakt hierdoor minder snel vol. Daarom halen wij in de maanden november tot en met februari één keer per vier weken GFT aan huis op. Dat zorgt voor minder onnodig verkeer van vuilniswagens. Vanaf maart is dat weer iedere twee weken.Voor het wegbrengen of laten ophalen van snoeiafval, kijk op de pagina Afval, grofvuil.

Ophaaldagen

De ophaaldagen van het huishoudelijk afval vindt u op de afvalkalender op de website van Avalex. Vul op de website uw postcode en huisnummer in en u ziet wanneer welk afval wordt opgehaald. Afwijkende inzameldagen rond feestdagen staan ook op de afvalkalender aangegeven.

Aanbiedlocaties minicontainers (zijbelading)

Als gevolg van de invoering van de zijbelading kunnen de aanbiedplaatsen voor de minicontainers veranderen. De nieuwe aanbiedplaatsen vindt u op www.middendelfland.nl/zijbelading.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u iets melden? Vul dan het contactformulier van Avalex in of download de Avalex App. Voor vragen rondom o.a. minicontainers en afvalinzameling kijk ook op Veelgestelde vragen - Avalex.

Extra informatie

Voor afval dat te groot of te zwaar is voor in de mini- of verzamelcontainer: kijk op de pagina 'Grofvuil'.

Heeft u gevonden wat u zocht?