U kunt bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van uw woning. Ook kunt u bezwaar maken tegen de aanslag die u heeft ontvangen voor de gemeentelijke heffingen.

Wij adviseren u eerst contact op te nemen met het team Belastingen van de gemeente. Dit kunt u ook doen als u denkt dat iets anders niet klopt dat op het aanslagbiljet staat. Een medewerker van het team neemt het aanslagbiljet met u door. Vindt u na het gesprek dat het één en ander toch niet juist is, dan kunt u bezwaar maken.

Direct regelen

U kunt op twee manieren uw bezwaar maken, digitaal of schriftelijk. Het is niet mogelijk om uw bezwaar telefonisch of via e-mail aan de gemeente door te geven. Maak gebruik van de opties die hieronder staan omschreven.

Digitaal

Ter informatie: voor het invullen van het digitale formulier is het makkelijk als u informatie over uw woning bij de hand heeft. U kunt het onderstaande PDF-formulier bekijken om alvast te zien naar welke gegevens er wordt gevraagd. 

Bezwaar maken als burger

Bezwaar maken als ondernemer/organisatie/advocaat

Schriftelijk

U kunt ook het pdf formulier downloaden, invullen en naar de gemeente opsturen.
U kunt geen bezwaar maken per e-mail.

Meer informatie

Op de pagina "Bezwaar - veelgestelde vragen" leest u alles over hoe het bezwaar maken tegen de WOZ-waarde of de gemeentelijke heffingen in zijn werk gaat.