De gemeente Midden-Delfland heeft, in samenwerking met DSW Zorgverzekeraar, een extra zorgverzekering samengesteld: de Collectieve Aanvullende Verzekering (CAV). De CAV Midden-Delfland is een pakket aan vergoedingen bovenop de aanvullende verzekering die u zelf heeft afgesloten bij DSW Zorgverzekeraar.

Wat zijn de voordelen van de CAV Midden-Delfland?

 De CAV Midden-Delfland maakt het u gemakkelijk. U kunt bij één loket (DSW) terecht voor alle kosten die vanuit de zorgverzekeraar en/of de CAV Midden-Delfland worden vergoed.

De CAV Midden-Delfland is gratis. Vanuit de CAV Midden-Delfland krijgt u kosten vergoed, die u anders zelf moet betalen, bijvoorbeeld de kosten van een bril. Ook krijgt u € 10,- korting op uw maandpremie.

De voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de CAV voldoet u aan de volgende voorwaarden:

  • U woont in Midden-Delfland;
  • U heeft een laag inkomen en geen vermogen. Hoe hoog uw inkomen en vermogen mag zijn, leest u hieronder;
  • U heeft een ziektekostenverzekering bij DSW Zorgverzekeraar, aangevuld met een AV-Standaard of AV-Top verzekering en
  • U heeft geen betalingsachterstand bij DSW.

Een overzicht van de specifieke bedragen:

Wat is een laag inkomen?  

Voor deze regeling geldt dat u een laag inkomen heeft, als uw inkomen inclusief vakantietoeslag niet hoger is dan 120% van het sociaal minimum dat voor u geldt. Het sociaal minimum wordt regelmatig aangepast. Kijk voor de actuele bedragen van het sociaal minimum en het toegestane vermogen op de pagina Wat is een laag inkomen.

Twee pakketten

De gemeente biedt samen met DSW twee verschillende pakketten aan.

  • De CAV Midden-Delfland in combinatie met de AV-Standaard van DSW geeft u onder andere vergoedingen voor  diverse tandartskosten en een bril.
  • Heeft u veel medische kosten? Bijvoorbeeld omdat u bepaalde medicijnen slikt? Dan kunt u gebruik maken van de CAV Midden-Delfland op de AV-Top van DSW.

Onder het kopje Documenten vindt u een overzicht van alle vergoedingen van de twee pakketten.

Wat zijn de kosten?

U betaalt zelf de premie voor de basisverzekering en de AV-Standaard of de AV-Top. De gemeente betaalt de kosten van de CAV Midden-Delfland.

Ook korting op de premie

Als u in aanmerking komt voor de CAV Midden-Delfland krijgt u per maand ook €10,- korting op uw premie. Zo bent u voor een lager bedrag beter verzekerd tegen ziektekosten.

Niet verzekerd bij DSW?

Het gaat om een overeenkomst tussen de gemeente en zorgverzekeraar DSW. Heeft u geen ziektekostenverzekering bij DSW? Dan komt u niet in aanmerking voor de CAV Midden-Delfland. U kunt eventueel in december uw huidige verzekering opzeggen en alsnog een ziektekostenverzekering afsluiten bij DSW. Daarna kunt u ook gebruik maken van de CAV Midden-Delfland.

Geen bijzondere bijstand voor medische kosten

De gemeente geeft geen bijzondere bijstand voor medische kosten. Verwacht u medische kosten te maken? Maak dan gebruik van de CAV Midden-Delfland. Of breid uw eigen ziektekostenverzekering uit met een goede aanvullende verzekering.

Aanvragen?

De CAV vraagt u aan bij de gemeente. Bij het Team Uitvoering – Werk en Inkomen kunt u een aanvraagformulier opvragen. U kunt hen bereiken via (015) 380 42 32 of (015) 380 42 42 of via het e-mailadres werkeninkomen@middendelfland.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?